14 günlük Azra bebek 46 saat sonra kurtuldu

Van Erciş'te enkaz altından 46 saat sonra kurtarılan 14 günlük Azra bebek annesine kavuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Depremin yıktığı Van' ın Erciş ilçesinde bir mucize daha yaşandı. Bir evin enkazından 46 saat sonra kurtarılan 14 günlük Azra bebeğin annesine de sağ ulaşıldı. 

Van'da önceki gün meydana gelen depremin ardından Erciş ilçesinde çöken bir binada yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında, 14 günlük bir bebeğe ulaşıldı. İsminin Azra Karaduman olduğu öğrenilen bebek, enkazdan yaralı olarak çıkartıldı.

Azra'nın annesi de kurtarıldı

Erciş A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki çöken bina enkazından 14 günlük Azra bebeğin çıkarılmasının ardından, ekipler bebeğin annesine ulaşmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Arama-kurtarma ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucu bebeğin annesi Semiha Karaduman, enkaz altından yaralı çıkartıldı. Bilincinin açık olduğu görülen Semiha Karaduman'ı ekipler ambulansa aldı. Karaduman, buradaki ilk müdahalenin ardından Erciş Spor Salonundaki Sahra Hastanesine kaldırıldı.

Semiha Karaduman'ın kurtarılma çalışmalarını izleyen vatandaşlar da anne ile bebeğin kurtarılmasında büyük çaba gösteren ekipleri alkışladı.

Bu arada, Azra bebek, hava ambulansıyla Ankara'ya gönderildi. Aynı bina enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

6 aylık bebek, sarsıntıdan 5 dakika sonra kurtuldu

Van merkeze bağlı Alaköy'de, yıkılan kerpiç evin altında kalan 6 aylık bebek ise, sarsıntıdan 5 dakika sonra mucize şekilde kurtuldu.

Van'da iki gün önce meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremden en çok etkilenen yerlerden biri olan merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan 200 haneli Alaköyde, 11 kişi enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Betonarme yapılarının büyük bölümünün sağlam kaldığı köyde, sadece kerpiç yapıların yıkıldığı gözlendi.

Deprem sırasında, anneannesi ve 5 yaşındaki kuzeniyle bulunduğu kerpiç yapılı evin yıkılmasıyla enkaz altında kalan 6 aylık Muhammet Enes Karael de tavan döşemesi olarak kullanılan kereste sayesinde yaşama tutundu.

Baba Necmettin Karael, deprem sırasında eşi ve eve gelen misafirleri ile bahçede çay içtiklerini, 6 aylık bebeği Muhammet Enes ile kayınvalidesi Zekiye Tancan ve 5 yaşındaki yeğeni Doğukan Akman'ın evde bulunduğunu söyledi.

Sarsıntıyla birlikte evin gözünün önünde çöktüğünü ifade eden Karael, olaydan 5 dakika sonra enkaz aralığından bebeğin ağlama sesinin geldiğini, çöken tavan döşemesinin bebeği yıkıntıdan koruduğunu belirtti.

Karael, bebeği kısa sürede enkazdan çıkardığını, yüzünde ufak bir çizik ve morarma olduğunu anlatarak, ancak kayınvalidesi ve 5 yaşındaki Doğukan'ın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir