ABD tarım dışı istihdam izlenecek

Suriye tansiyonunun düşmesiyle kayıplarını geri alan yurtiçi piyasa, güne pozitif başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Suriye ile tırmanan gerginlik sonrası yapılan açıklamalar piyasadaki tansiyonu düşürdü. Gün sonuna doğru Suriye'nin özür dilemesiyle yumuşayan hava ve dış piyasalardaki olumlu seyrin sürüyor olması İMKB'nin toparlanmasını sağladı. Dün oynak bir seyir izleyen İMKB artıda kapatırken, yeni gün 255 puan artışla 67.164 puandan başladı.
 
Piyasalar haftanın son işlem gününde ABD tarım dışı istihdam verisini bekleyecek. Bugün açıklanacak ABD işsizlik oranının yüzde 8.1'den yüzde 8.2'e çıkması, tarım dışı istihdamın ise eylül ayında ilk sekiz aydaki ortalama olan 139 binden az 113 bin olarak gerçekleşmesi bekleniyor. 125 bin olarak gerçekleşmesi beklenen ABD Ağustos tarım dışı istihdam 96 bin, yüzde 8.3 ile aynı kalması beklenen işsizlik oranı ise yüzde 8.1 olmuştu.

Avrupa cephesinde ise İspanya'nın yardım için Avrupa kurtarma fonuna başvuracağı konusu henüz netlik kazanmadı. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) dün faizleri değiştirmediğini açıklamasının ardından ECB Başkanı Draghi'nin yaptığı konuşma piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Draghi, tahvil alımlarına başlamak için her türlü hazırlığın tamamlanmış olduğunu ve tahvil alımlarının başlaması için dayatılan koşulların çok da ağır olmayabileceğini söyledi.

Tahvil-bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 7.69 valörlüde yüzde 7.63 seviyesinde olan 24 Eylül 2014 itfalı yeni gösterge tahvilin bileşik faizi ise dün işlem bazında yüzde 7.71'i görmüştü. Gösterge tahvilde bileşik faiz bu sabah yüzde 7.58 bileşik seviyesinde.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) dün zor durumdaki euro bölgesi ülkelerinin tahvillerini almaya hazır olduğunu açıklamasının ardından destek bulan euro, değer kaybetmesine rağmen dolar karşısında 1.3014 ile iki haftanın zirve seviyelerine yakın işlem görüyor.

Yurtiçinde Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.7965/1.7980 düzeyinde yer alıyor. Euro ise 2.3390 liradan işlem görüyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir