ABD ve Almanya dengeli büyüme sağlamaya çalışacak

Obama, ABD'nin devasa bütçe açığını kontrol altına almasının ekonominin hızlı büyümesine yardımcı olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEUL - ABD Başkanı Barack Obama, "Güçlü müttefik ABD ve Almanya'nın, dengeli ve sürdürülebilir büyümeyi sağlama çabasında olacağını" söyledi.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen G-20 liderler zirvesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşen Obama, "Dünyayı, taraflar için güçlü büyüme ve fırsat sağlayacak bir yola koyacağımızdan eminim" dedi.

Merkel de iki ülkenin küresel ekonomik büyüme için birlikte çalışması gerektiğini belirterek, G-20 liderler zirvesini, "küresel büyümeyi sağlamak amacıyla iyi işaret göndermek için kullanacaklarını" ifade etti. Merkel, "Bugün dünyadaki önemli sorunları ve Afganistan, yaklaşan NATO zirvesi ve açıkçası G-20 ile ilgili konuları sadece birlikte çözebiliriz" diye konuştu.

Alman bakanlar, ABD Merkez Bankasının (Fed) 600 milyar dolarlık tahvil alımı kararının doların değerini düşürebileceğini belirterek, Fed'i sert biçimde eleştirmişti.

Bütçe açığı

Bu arada ABD Başkanı Obama, "ABD'nin devasa bütçe açığını kontrol altına almasının ekonominin hızlı büyümesine yardımcı olacağını" söyledi.

Ekonominin büyümesi için ABD'nin borçları ve bütçe açığını azaltması gerektiğini ifade eden Obama, ekonomik faaliyetlerde ılımlı yükselişlerin büyük mali faydaları olacağını belirtti.

Obama, ABD ekonomisinin büyümesinin yüzde 1 kadar artırılması durumunda, bunun zamanla (eski ABD Başkanı George Bush) Bush'un vergi kesintilerinin etkilerini tamamen bertaraf edecek kadar etkiye sahip olabileceğini kaydetti.

Yılda 250 bin dolardan fazla kazanan Amerikalı aileler için uygulanan vergi kesintilerinin süresi aralık ayı sonunda doluyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir