ABD verileri yine satış getirdi

Dayanıklı mal siparişleri ile yeni konut satışları beklentilerin uzağında kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Küresel piyasada makroekonomik verilere bağlı volatil tablo bugün de sürdü. İMKB, kapanışını 337 puan düşüşle 58.285 puandan yaptı.

Yurtiçinde temkinli açılışın ardından ilk seansta dengeli görüntü çizen İMKB, ikinci yarıda satışların artmasıyla eksiye geçti.  Almanya'da iş dünyasının güvenini yansıtan IFO endeksi ağustos ayında 106,7 puana yükseldi. Bu verileriyle öğlen kısmi toparlanma görülse de, öğleden sonra ABD'den gelen veriler yine moralleri bozdu. ABD'de dayanıklı mal siparişleri yüzde 2.8 artması beklenirken, yüzde 0.3 arttı. Temmuzda yeni konut satışları ise 333 bin beklentisine karşın 276 bin olarak geldi.

Bu veriler sonrası yurtdışında satış baskısı yaşanırken, yurtiçinde endeks 58 binin altına sarkarak, 57.927 puanı test etti. Borsa tepki alımlarıyla günü 58 binin üzerinde kapattı. Gün sonunda 1.6 milyar TL işlem hacmi kaydedildi.

Öte yandan yurtiçinde ağustosta Kapasite Kullanım Oranı yüzde 73.4 olarak açıklandı. KKO, geçen yılın aynı ayına göre 5,2 puan artarken, bir önceki aya göre 1.3 puan azaldı.

Dolar yeniden 1.53'ün üzerinde

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.2635, Dolar/Yen 84.45 seviyesinde işlem görürken, Interbank valörlü işlemlerde Dolar/TL 1.53'ün üzerinde seyrediyor. Bankalararası piyasada şu sıra en iyi alış/satış 1.5300/1.5330 TL'de. Serbest piyasada ise Dolar 1.5320 TL'den, Euro 1.9380 TL'den kapandı.

Tahvil-bono piyasasında, 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.05 bileşik seviyesinden günü tamamladı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir