Afet destek kredisine Van da dahil edilecek

Van'daki depremzedelerin de afet destek kredisine dahil edileceğini söyleyen Bakan Ergün,"Kredi üst limiti Van'daki manzara netleştikten sonra artabilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, KOSGEB vasıtasıyla yürütülen afetlerden zarar gören işletmelerle ilgili programa, Van ilinin de dahil edileceğini bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından düzenlenen, Hilton Oteli'ndeki, "Yatırımların Odağında Türkiye: Fikri ve Sınai Mülkiyetin Yatırıma Dönüştürülmesi" konulu uluslararası seminerde yaptığı konuşmada, Van bölgesinde deprem nedeniyle zarar gören esnaf, sanatkar ve yatırımcılar olduğunu belirtti.

100 bin lira olan kredi üst limiti artacak mı?

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün, "Son durumu bir görelim. Yeni manzara nedir? Çünkü Afet İşlerinin de atacağı adımlar olacak. Mesela işyerlerini kaybedenler için kalıcı işyerleri inşası, evini kaybedenler için konut inşası gündeme gelecek. Onlar çok uzun vadeli, 20 yıl ve çok düşük, kira öder gibi bir şekilde kişilerin mülkiyet sahibi olmasını sağlayacak mekanizmalar. Onun dışında başka tedbirler, o bölgede vergi borcuyla ilgili belki esnaf ve sanatkara, KOBİ'lere başka mekanizmaları devreye sokmak icap edebilecektir. Yani afet sonrası gelişmeleri kapsamlı bir şekilde değerlendirmek gerecek. ilk etapta bizim KOSGEB vasıtasıyla uygulamaya koyduğumuz, afetlerden zarar gören esnaf, sanatkar ve KOBİ'ler için uyguladığımız programı hatırlattım. Van'daki kardeşlerimiz de bu programın içine hemen dahil edileceklerdir. Ama belki ilave yapılması gereken şeyler olacak. Onları da ayrıca Bakanlar Kurulumuzda arkadaşlarımızda değerlendireceğiz.''

KOSGEB kredisinde 100 bin lira olan üst limitin daha yukarı çıkarılıp çıkarılamayacağına ilişkin bir soru üzerine Bakan Ergün, bölgedeki manzara net olarak ortaya çıktıktan sonra gereken desteklerin sağlanacağını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir