Akdağ: Osman Durmuş özür dilemeli

Bakan Akdağ, TBMM Genel Kurulunda yaşanan gerginliğe MHP'li Osman Durmuş'un "talihsiz açıklamalarının" neden olduğunu savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Genel Kurulunda yaşanan gerginliğe MHP'li Osman Durmuş'un "talihsiz açıklamalarının" neden olduğunu savunarak, "Bu beyanın sahibi veya bu beyanlara çanak tutanlar, bu beyanlardan sadece AK Partililer'in, Recep Akdağ'ın, Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsız olduğunu mu zannediyorlar? Bütün halk, bütün millet, bundan ileri derece de rahatsız olmuş durumdadır, bunun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor" dedi.

Çırağan Sarayı'nda medya kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya gelen Akdağ, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sağlık Bakanı Akdağ, bu tip gerginliklerin hiç olmamasından mutlu olacaklarını ifade ederek, "Bu gerginliğin temelindeki sebep çok açıktır. Bu gerginliğin sebebi Sayın Osman Durmuş'un talihsiz açıklamalarıdır" şeklinde konuştu.

Osman Durmuş'un 7 yıl içinde defalarca eleştirileriyle karşılaştığını bu eleştirilerin bir kısmının haksız, ölçüsüz, aşırı eleştiriler olduğunu vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti:

"Hepsine de tahammül ettim. Hepsine sabrettim. Ancak dünkü durum çok farklı bir durumdu. Dün açıkça hepimiz için son derece önemli olan, Müslüman inancına sahip olanlar açısından önemli olan peygamberimizin ismi yine dinin gerekleri olarak düşünülen bir başka hususla bir araya getirilerek adeta alay edilircesine bir konuşma yapılmıştır. Müstehzi bir ifadeyle tahrik edilecek bir şekilde bu konuşma yapılınca da mecliste bu gerginlikler oluştu. Sayın Osman Durmuş'un ifadeleri 'Siz peygamber kabul edilen bir başbakanın eşini nasıl içeri almazsınız beyaz önlüklüler... Ben de sizin muayenehanelerinizi kapatayım da görün' şeklinde ağza alınmayacak çirkin, bir çirkinlik numunesi olarak da tarihe mal olacak bir ifadedir. Ben ümit ediyorum ki ya bu kişinin kendisi ya da partisi bu talihsiz beyanlardan dolayı halktan özür diler. Yani bu beyanın sahibi veya bu beyanlara çanak tutanlar bu beyanlardan sadece AK Partililer'in, Recep Akdağ'ın, Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsız olduğunu mu zannediyorlar? Bütün halk, bütün millet, bundan ileri derece de rahatsız olmuş durumdadır. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Yanlış bir iş yapıldı. Bu gerginlikler de hiç olmasaydı çok daha iyi olurdu. Ümit ederim ki bundan sonra da bu kabil gerginlikler olmaz."

Bu konularda ilginizi çekebilir