Albaraka, ilk murabaha kredisini aldı

Katılım bankası, toplam 240 milyon dolar değerinde murabaha sendikasyon kredisi sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Albaraka, toplam 240 milyon dolar değerinde murabaha sendikasyon kredisi sağladı.

Standart Chartered Bank, ABC Islamic Bank ve Noor Islamic Bank liderliğindeki 14 ülkeden 22 banka ve finansal kuruluşun katılımıyla sağlanan murabaha sendikasyon kredisinin vadesi bir yıl olarak belirlendi.

Öncelikle küçük ve orta ölçekli şirketlerin sermaye ihtiyacını karşılamak için kullandırılacak kredinin kullanımına ilişkin anlaşma Albaraka yönetimi ile konsorsiyum lideri ve katılımcı banka yöneticilerinin hazır bulunduğu törenle imzalandı.

Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, 1 yıl vadeli 100 milyon dolarlık yetkiyle başladıkları murabaha sendikasyonunu 2,4 kat talep alarak 98 milyon dolar ve 108,5 euro ile toplamda 240 milyon dolar olarak sonuçlandırdıklarını bildirdi.

2010'da kaynak çeşitliliği sağlamaya dönük olarak uluslararası piyasalardan önemli tutarda murabaha sendikasyonunu gerçekleştirdiklerini bildiren Yahşi, "Bu sendikasyon kredisi, bankamız ve sektörümüz için önemli adımlardan biri olmaktadır. Bu bağlamda gerek kaynak çeşitliliğine hizmet etmesi, gerekse müşterilerimizin ülke ekonomisine doğrudan katkısı olacağına inandığımız yatırımlarına kanalize edilmek üzere bu sendikasyon kredisine önümüzdeki dönemlerde benzeri ve alternatif tekniklerle yenilerini eklemeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Kredinin, bankanın ilk murabaha sendikasyon kredisi olduğunu kaydeden Yahşi, temin edilen kredinin, banka müşterilerine ve Türkiye sanayine katma değer yaratmak amacıyla reel sektörün finansmanında kullanmayı amaçladıklarını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir