Alımlar sınırlı kalıyor

Endeks, ilk seansı 184 puan artışla 57.075 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İyimser havanın etkisiyle artıda açılan İMKB, günün ilk yarısını yatay seyirle tamamladı. Endeks, ilk seansı 184 puan atışla 57.075 puandan kapattı.

Yurtdışı piyasalarda Asya pazarları, ABD endekslerindeki ılımlı kazançlardan sonra bu sabah güne hafif yükseliş ile başladı. Avrupa cephesinde ise İspanya'dan sonra AB liderlerinin bankalara yönelik kuşkuları giderecek şekilde stres testi sonuçlarını açıklama konusunda fikir birliğine varmaları olumlu algılandı ve Avrupa piyasalarında açılışlar hafif artıda açıldı. Yurtdışı veriler doğrultusunda haftanın son işlem gününe yükselişle başlayan İMKB ise gün ortasını yatay seyir izleyerek sınırlı yükselişle kapandı.

İlk seansta en yüksek 57.455 puanı gören endeks, satışlarla da 56.920 puana kadar geriledi. Seans 57.075 puandan kapanırken, 736 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Bugün piyasaları etkileyecek önemli bir veri akışı bulunmazken gün içinde Avrupa borsalarının seyri takip ediliyor.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.5580 TL'den, Euro 1.9290 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2392 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.73 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.79 seviyesinden kapanmıştı.

Altında yükseliş trendi sürüyor

Sabah saatlerinde Asya'da spot piyasada altının ons fiyatı 1,244.50 dolar seviyesinden işlem gördü, TSİ 12.00 itibariyle fiyat 1,244,40 dolar seviyesinde dengelenmiş görünüyor. Dün 1,251.25 dolara kadar yükselen altın, sene başından bu yana yüzde 11 civarında değer kazandı. Altın fiyatları, 8 Haziran'da 1,252.11 dolarla tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Avrupa ekonomilerinin tasarruf tedbirlerinin büyümeyi yavaşlatacağı endişesi, yükselişte etkili oluyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir