"Alman şirketlere yönelik bir tehdit yok"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Almanya ile yaşanan gerilime ilişkin kaleme aldığı makalesinde, Türkiye'yi ziyaret eden veya Türkiye'de iş yapan Almanya ve diğer ülke vatandaşlarına yönelik herhangi bir tehdit bulunmadığına vurgu yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya ile yaşanan gerilime ilişkin Daily Sabah gazetesinde "Türkiye, Almanya ve Avrupa Birliği Nereye Gidiyor?" başlıklı bir makale kaleme aldı.

Yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mayıs ayında, 16 Nisan referandumu öncesinde yaşanan gerginliklerin aşılması ve Türkiye-AB ilişkilerinde yeni bir sayfa açılması için AB liderleriyle görüşmeler yaptığını hatırlatan Kalın, Erdoğan'ın Hamburg’da düzenlenen G20 Zirvesi'nde ise ikili ilişkilere yeni bir rota çizmek amacıyla Almanya Şansölyesi Angela Merkel başta olmak üzere Avrupalı liderlerle görüştüğüne işaret etti.

Türkiye'yi ziyaret eden veya Türkiye'de iş yapan Almanya ve diğer ülke vatandaşlarına yönelik herhangi bir tehdit bulunmadığına vurgu yapan Kalın, bir Alman vatandaşının tutuklanması olayının ise yasal bir mesele olduğunu belirtti.

Ayrıca Alman şirketlerle ilgili bir kara liste bulunmadığını da aktaran Kalın, "Bugün Türkiye'de 7 bin Alman firması iş yapmakta ve bunların bazılarının ülkemizdeki ticari geçmişi yüz yıla dayanmaktadır. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hiçbir yabancı şirket kapatılmamış veya haklarında soruşturma açılmamıştır. Kapatılan veya el konulan şirketler ise FETÖ'ye ait olanlarla sınırlıdır." dedi.

Almanya ile gerilime NATO müdahalesiAlmanya ile gerilime NATO müdahalesi