Anadolu KOBİ'lerine yeni kredi

KOBİ'ler "Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları Programı"nın ortak bankaları olan Akbank, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank ve Yapı Kredi'ye başvurabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Anadolu'da 43 ilde KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla düzenlenen Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları Programı kapsamındaki kredi sözleşmelerinde imzalar atıldı. Anadolu'daki KOBİ'ler, AYB Grubu'nun BAKK çerçevesindeki beş ortak bankası olan Akbank, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank ve Yapı Kredi'nin temin ettiği kredilerden ve garantilerden yararlanacak.

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ve Avrupa Yatırım Fonu (AYF), Türkiye'nin az gelişmiş illerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ'ler) yanı sıra mikro-işletmeler için Akbank, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Yapı Kredi ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile toplam değeri 280 milyon euro'ya ulaşan sözleşmeler imzaladı.

Söz konusu sözleşmeler, 250 milyon euro tutarındaki AYB kredisini ve 30 milyon euro tutarındaki AYF garantilerini içeriyor. AYB ortağı bankalar, kredi tutarına kendi kaynaklarından karşılık bulduğunda KOBİ'ler için toplam 500 milyon euro hazır edilmiş olacak.

 İlk olarak Temmuz ayında Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından uygulamaya konulan söz konusu finansal araç, KOBİ'lere ve mikro-işletmelere yönelik olarak müşteriye-özel finansal yardım sağlayacak.

Bu arada Akbank ile Yapı Kredi sabah KAP'a yaptıkları bilgilendirmede program kapsamında EIB ile 50'şer milyon euro kredi imzaladıklarını duyurdular.

Halkbank da yaptığı açıklamada; 50 milyon euro AYB fonu ve 50 milyon euro da Halkbank payı olmak üzere 100 milyon euroluk kredinin 43 ilde faaliyet gösteren firmalara kullandırılacağı bilgisini verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir