Ankara'da Melih Gökçek dönemi sona erdi

Melih Gökçek, "Başarısız olduğum ya da yorgun olduğum için değil liderim Recep Tayyip Erdoğan istediği için istifa ediyorum. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak görevimi bırakıyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Belediye Meclis Toplantısında 23 yıllık icraatlarını anlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, istifasını açıkladı.

Gökçek, "Türkiye, yaşam kalitesini artıran yatırımlarla Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hareketi döneminde tanıştı. Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifam istenmiştir" dedi.

"Liderimiz istifa ederek katkı sağlamamı istedi" diyen Gökçek, "Benim davamda emir demiri keser, liderin emrine uyulur. Bugünlere kolay gelmedik. O gün liderimiz benim belediye başkanlığı yaparak katkı sağlamam gerektiğini düşündü. Bugün de istifa ederek katkı sağlamamı istedi" ifadelerini kullandı.

Gökçek'in yerine Ölmez vekalet edecekGökçek'in yerine Ölmez vekalet edecek

Yorgun ya da başarısız olmadığını vurgulayan Gökçek şunları söyledi: "Başarısız olduğum ya da yorgun olduğum için değil liderim Recep Tayyip Erdoğan istediği için istifa ediyorum. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak görevimi bırakıyorum. Ankara halkı benim duruşuma 5 dönem oy verdi. Dünkü duruşumun anlamı neyse bugünkü istifamın anlamı da odur. Davamıza olan sadakatimiz ve sevdamız tartışılamaz. Liderimiz ve onun davasına zarar vermeyi tüm mazlum halklara zarar vermek olarak kabul ederim"