Ata Online 30 bin üyesine yurt dışı borsalarını açıyor

Ata Online GM Can, "Halen 30'u aşkın borsada işlem yapıyoruz. Bizim insanlarımız bu işlemlerin çok masraflı olacağını düşünüyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sayime BAŞÇI

İSTANBUL - Toplam 30 bin üyesine online borsa yatırımı alanında aracılık eden Ata Online, İMKB ve VOB'daki başarısını yurt dışı borsalarına taşıyor. Geçtiğimiz yıl itibari ile İMKB'de 3.6, VOB'da ise 4.9 milyar TL'lik işlem hacmine ulaşan Ata Online, bir yıl önce çatı kuruluşu Ata Yatırım ile başlayan yurt dışı yatırım işlemlerini online gerçekleştirme imkanı sunuyor. Bir yılda üye sayısını 1000'in üzerine taşıyan Ata Online, mobil alandaki yeni uygulamaları yurt içi ve yurt dışındaki işlem hacimlerini yüzde 40'lara varan oranlarda artırmayı hedefliyor.

Yaklaşık 10 yıl önce Ata Yatırım ile başladıkları sanal şube çalışmalarına bugün 30 bn üye ile devam ettiklerini açıklayan Ata Online Genel Müdürü Hamit Can, bu üyelerin 15 bininin aktif olduğunu söyledi.

Yeni hedeflerinin dış borsalar ve mobil uygulamalarda büyümek olduğunu anlatan Can, "Pazarlama araçlarımızı yurtdışına yönelttik. Bu, piyasalarda yatırımcılarımızın işini çok kolaylaştıracak bir ürün. 30'u aşkın borsada işlem yapıyoruz.  Bizim insanlarımızın korktuğu şey şu, çok masraflı olacağını düşünüyorlar bu işlemlerin. Oysa ki öyle değil. Yurt dışında 7/24 vizesiz işlem yapabiliyorsunuz. Şu anda üye sayısında 1000'i aştık. En çok işlem gören ise ABD borsaları" diye konuştu.

İMKB'de yüzde 40, VOB'da yüzde 60 büyüme hedefi

Hamit Can, faizlerde beklenen düşüş ile birlikte yatırımcıların pasif hesaplarını  İMKB'ye yönlendireceğini söylerken şu anda İMKB'nin dışında çok az yatırım alternatifinin olduğuna işaret etti. Can, Ata Online olarak bu dönemdeki büyüme hedefleri ile ilgili şu saptamada bulundu:

"Geçen yıl işlem hacmimiz yıllık 3.6 milyar İMKB, VOB'da ise  4.9 milyar TL. 2010 yılı için, İMKB'de yüzde 40, VOB'da ise yüzde 60'lık bir büyüme bekliyoruz."

Yılda 150 kişiye ücretsiz eğitim veriyor

Ağırlıklı 25-40 yaş arası erkek müşteri profiline sahip Ata Online'da üyeler daha çok bireysel ve küçük işletmecilerden oluşuyor. Şu anda internet, Jawa destekli telefonlar üzerinden hizmet veren Ata Online her yıl talebe göre eğitim seansları da düzenliyor. Bu alanda üyelik şartı aramadıklarını kaydeden Hamit Can, "Şimdi tamamen yurtdışı yatırımlarıyla ilgili eğitim vermeyi planlıyoruz. Temmuz içerisinde başlayacağız. Yatırımcıları kampa alıp mesai saati dışında eğitim veriyoruz. Çok fazla öğrenilmesi gereken şey var. Yıllık 100-150 kişiye eğitim veriyoruz. Eğitimler ücretsiz, müşterimiz olan veya olmayan herkese bu fırsatı sunuyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir