Atalay Filiz'e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

Üç kişiyi öldüren Atalay Filiz'e Ankara'da işlediği iki cinayet için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Üç kişinin cinayet zanlısı Atalay Filiz, Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve Elena Radchikova cinayetleri nedeniyle yargılandığı davada 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Son sözünde Göktuğ Demirarslan'ı, FETÖ'cü olduğu için öldürdüğünü söyleyen Filiz'in cezasında indirime gidilmedi.

Ankara Batı Adliyesi Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, müşteki ve sanık avukatları katıldı. Atalay Filiz duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

"FETÖ'cü olduğu için öldürdüm"

Atalay Filiz, cinayetlerin yazıldığı gibi aşk cinayeti olmadığını, arkadaşı olan Göktuğ Demirarslan'ı, FETÖ'cü olduğu için öldürdüğünü söyledi. Filiz, Demirarslan'ın, FETÖ soruşturmasında İzmir'de gözaltına alınan babası Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ı anımsatarak, "Armut dibine düşer. Babası vatan haini ise oğlu neden olmasın. Göktuğ'un FETÖ'cü olduğunu ben biliyordum. 4 yıllık fakülteyi 6 yılda bitirdi ancak mezun olur olmaz TÜBİTAK'ta 2013 yılında önemli bir göreve atandı. Şimdi hayatta olsaydı FETÖ'den tutuklanacaktı." diye konuştu.

Sözlerine, "Halkımız hainlerin idamını istiyor. Ben bir anlamda halkımızın isteğini yerine getirdim." diye devam eden Filiz, "Ben polisten değil KGB ve FETÖ'den kaçtım." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir