Atıl haldeki fabrikaya Çinli talip

Uzun yıllardır atıl bekleyen ve bir süre önce Çinli bir firmanın incelemede bulunduğu Malatya Vagon Onarım Fabrikası'na, bin kişinin istihdam edileceği 150 milyon dolarlık yatırım umudu doğdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MALATYA - Uzun yıllardır atıl bekleyen ve bir süre önce Çinli bir firmanın incelemede bulunduğu Malatya Vagon Onarım Fabrikası'na, söz konusu firmadan olumlu teklif gelmesi halinde 150 milyon dolarlık yatırım yapılacağı ve bin kişiye istihdam imkanı doğacağı belirtildi.
Malatya Valisi Ulvi Saran, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, davetleri üzerine Çin Devlet Demiryolu Üreticileri ve İhracatçı Birliği (CNR) yöneticilerinin bir süre önce Malatya'ya geldiğini söyledi.
CNR'nin dünyada en fazla vagon üreten firma olduğunu kaydeden Saran, "Bu firmanın yetkilileri geçen haftada Malatya'ya geldi. Tecrübeleri de iyi. İncelemelerini yaptılar. Tekliflerini bekliyoruz. Malatyalı bir girişimcinin ve İl Özel İdaresinin de ortak olacağı bir yatırım düşünüyoruz. Böylece burayı ekonomiye kazandırmak için çalışıyoruz. Temaslarımızın bu kez iyi sonuç vereceği beklentisindeyiz" dedi.
Fabrikanın uzun yıllardır atıl olduğuna işaret eden Vali Saran, "Korelilerle Adapazarı'nda bir ortak şirket kuruldu. Belki bu da ikinci olacak. Böylece çok büyük kapasitesi olan tesisin kuruluş amacına uygun bir biçimde kullanılması söz konusu olabilecek" diye konuştu.
Vali Saran, 150 milyon dolarlık yatırım yapılmasının söz konusu olduğu fabrikada en az bin kişinin çalışmasını hedeflediklerini belirterek, bu yatırımın Malatya'ya çok büyük katkılar sağlayacağını bildirdi.
48 bin metrekare kapalı alanı, 28 bin metrekare sosyal yapı ve donatıları olan Yeşilyurt ilçesi sınırları içindeki Malatya Vagon Onarım Fabrikası, yaklaşık 20 yıldır atıl halde bulunuyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir