Avrupa yükselişe geçti, yurtiçi günü ekside bitirdi

ECB'nin temmuz ayında faiz artırımına gideceği görüşü netlik kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Küresel piyasada bugün Avrupa’dan gelecek faiz kararına yönelik mesaj beklendi. İngiltere ve Avrupa Merkez Bankası faizleri değiştirmezken, ECB’nin temmuz ayında artırıma gideceği görüşü netlik kazandı.

ECB Başkanı Trichet, enflasyon konusunda "güçlü ihtiyat" kelimesini kullanarak, enflasyon seviyesini dikkatle izlemeye devam edeceklerini bildirdi. Trichet’in açıklamaları Temmuz ayında düzenlenecek toplantıda faiz artırımı yapılacağının bir işareti olarak değerlendirildi.

Bugün 1.4650 sent seviyelerine kadar yükselen Euro/Dolar değerlendirmeler sonrası 1.45 sent seviyelerine doğru gevşedi. Avrupa endekslerinde yüzde 1’e varan yükselişler etkili.

ABD piyasasında da yükseliş eğilimi hakim. Beklenenden düşük gelen ticaret açığı ve rekor seviyeye ulaşan ihracat özellikle sanayi şirketlerine destek veriyor.

Yurtiçinde ise bugün gevşek ve yatay seyir izlendi. Gün içerisinde 63.548 – 64.180 aralığında hareket eden Bileşik Endeks, 397 puan eksiyle 63.670 puandan kapandı. Gün sonunda 1.72 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Döviz piyasasında bugün Dolar/TL 1.5880, Euro/TL 2.2930 işlem görürken, tahvil-bono piyasasında 20 Şubat 2013 vadeli tahvilin bileşik getirisi yüzde 8,90 seviyesinde yer aldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir