Avrupa'daki faiz toplantısı bekleniyor

Yeni güne artıda yatay başlayan piyasalarda ECB Başkan Trichet'nin önümüzdeki döneme yönelik faiz politikası hakkında değerlendirmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Piyasalar yeni güne Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı gündemiyle başlıyor. ECB'nin faizi değiştirmesi beklenmezken, Başkan Trichet'nin önümüzdeki döneme yönelik yeni faiz artırım sinyali verebileceği düşünülüyor.

Dün ABD'de pek de iç açıcı gelmeyen makroekonomik verilerin ardından satışa geçen piyasalarda yeni gün nispeten toparlanma eğilimi ile başlıyor. Asya cephesinde karışık görünüm sergilenirken, ABD vadeli piyasada ve Avrupa endekslerinin rengi şu an için ‘yeşil'.

Dün BDDK Başkanı Bilgin'in, kural ihlali yapan bankanın konut kredisi lisansını iptal edeceklerini açıklamasıyla, hisse senetleri piyasasında satış tarafı hızlanmış, endeks yüzde 0.97 oranında değer yitirmişti. Bir yandan şirket bilançolarının da takip edildiği İMKB'de yeni gün ise 58 puan eksiyle 69.379 puandan başladı. Endeks, dünkü kapanışın üzerinde dengeli ve sıkışık bir görüntü sergiliyor.

Dövizde yükseliş hakim

Avrupa Merkez Bankası faiz toplantısı öncesinde eurodaki değerlenme Euro/Dolar paritesini 1.4940 ile son 17 ayın yeni zirvesine taşıdı. Bugün ise parite 1.4880 sent seviyelerinde işlem görüyor. Gelecek dönemdeki faiz artırım beklentisi eurodaki yükselişi desteklerken, içerde Euro/TL 2.2970 düzeyinde işlem görüyor. Dolar/TL ise 1.5440 seviyesinde yer alıyor.

Satıcılı seyrin hakin olduğu tahvil-bonoda da 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.47 seviyesine yükseldi. Gösterge faiz dün yüzde 8.57 bileşik seviyesine kadar çıkmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir