Aygün bugün serbest kalacak!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nın web sitesinden yapılan açıklamaya göre örgüt tarafından Tunceli'de kaçırılan Milletvekili Hüseyin Aygün bugün serbest kalacak.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, önceki akşam 17.00 sularında Ovacık’tan çıktıktan sonra 18.30 sıralarında Ovacık Tunceli yolunun 35’inci kilometresinde PKK tarafından kaçırıldı. Edinilen bilgilere göre, Akşam gazetesi muhabiri Kadir Merkit ve danışmanı Deniz Tunç ile birlikte Ovacık’ta incelemelerde bulunan Aygün’ün yolu, ilçeden ayrıldıktan yaklaşık 80 dakika sonra 2 PKK’lı tarafından Tunceli’nin Fırtına Veli mevkisinde kesildi.

Vekiller gelişmeleri Tunceli'de takip ediyor

[PAGE]



CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının ardından Tunceli'de gelişmeleri takip eden CHP'li vekiller, Vali Mustafa Taşkesen ile görüştü.
CHP milletvekilleri Levent Gök, Kamer Genç, İlhan Cihaner, Veli Ağbaba ve Mustafa Tanal ile Aygün'ün eşi Emine Aygün, Tunceli Valiliği'ne gelerek, Vali Taşkesen'den bilgi aldı.
Görüşmenin ardından CHP Ankara Milletvekili Gök, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ''Vali ile yapılan görüşmede alınan sonuç nedir?'' sorusu üzerine Gök, partinin görevlendirmesiyle, Hüseyin Aygün'ün bulunması yönünde iki gündür gerek Tunceli halkıyla gerek sivil toplum örgütleri ve devletin resmi organlarıyla sürekli bir iletişim halinde olduklarını söyledi.
Olayı, büyük bir sorumluluk ve ciddiyet içerisinde takip ettiklerini ifade eden Gök, ''Olay çok hassastır. Bizler bu özeni göstermeye dikkat ediyoruz. Ailenin hassasiyetleri var. Emniyet de ailenin bu hassasiyetlerini dikkate alarak arama kurtarma çalışmalarını elbette ki sürdürüyor. Şu ana kadar valilik, emniyet gerekse bizlere Hüseyin Aygün'ün bırakılacağına dair herhangi bir istihbarat bilgisi gelmemiştir. Ortada dolaşan bilgiler teyit edilmemiş bilgilerdir'' dedi.
Levent Gök, gerek resmi makamlardan gerek milletvekillerinden duymadıkça bu tür bilgilere itibar edilmemesini isteyerek, ''Çünkü bilgi kirliliği başka yorumlara da neden oluyor ve olayın sürüncemede bırakılmasına da ne yazık ki neden oluyor. Şu an itibariyle Valimizin verdiği bilgiye göre Hüseyin Aygün arkadaşımızın nerede olduğuna dair ve bulunmasına yönelik çalışmalar sürmekle birlikte kimlerin elinde veya nerede olduğuna dair bir bilgi kendilerine ulaşmamıştır. Bu çalışmalar elbette ki sürmektedir ve bizler de büyük bir dikkatle Aygün'ün kılına dahi zarar gelmeden bulunmasına yönelik taleplerimizi tekrar valiye ilettik. Çalışmaları sabır, sükunet, itidalle büyük bir özenle beklediğimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz'' diye konuştu.

''Operasyonlar ne aşamada?''

Gök, ''Operasyonların durması yönünde talep vardı, operasyonlar ne aşamada, nasıl ilerliyor? Askeri hareketlilik söz konusu mu, Vali bilgi verdi mi?'' sorusu üzerine şunları söyledi:
''Elbette takdir edersiniz ki eşinin ya da bir çocuğunun kaçırıldığı bir ortamda aile doğal olarak son derece insani ve masumane bir şekilde zarar gelmeden yakının bulunmasını arzu ediyor. Bu, çok insani ve anlaşılır bir nedendir. Emniyet, valilik de bu hassasiyeti özellikle dikkate aldıklarını bizlere ifade ettiler. Ama Aygün'ün de bulunmasına yönelik elbette ki istihbarat çalışmaları yapılmaktadır. Bu konuda bize ulaşıldığı zaman derhal resmi bilgiler verilecektir ve paylaşacaktır.''
Tunceli'deki çalışmalarının devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Gök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla milletvekillerinin gerek Aygün'ün ailesi gerekse Tunceli halkıyla dayanışmasını bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğini söyledi.
Bu süreçte, milletvekilleri ve başka partililerin sürekli Tunceli'de olabileceğini ifade eden Gök, ''Ama CHP Tunceli'de sürekli olarak bu olayı büyük bir sorumlulukla ve kararlılıkla takip etme gayreti içerisindedir. Her türlü bilgiyi sizlerle paylaştığımız gibi genel başkanımızla paylaşıyoruz. Lütfen bu açıklamalara itibar edin'' dedi.
Milletvekili Gök, ''Ankara'dan buradaki milletvekillerinin uyarıldığına dair bir istihbarat uyarısı geldiği bilgisi var. Size Ankara'dan herhangi bir bilgi geldi mi?'' sorusuna, ''Hayır bize ulaşan herhangi bir bilgi yok'' diye cevap verdi.
''Kaçıranların KCK'nın şehir yapılanmasına ait olduğu söyleniyor. Doğru mu?'' sorusu üzerine Gök, ''Dün de ortaya çıkan bir isim var biliyorsunuz. Emniyet bu isimler üzerinde halen çalışmalarını sürdürüyor'' diye konuştu.

Kamer Genç: "Bana koruma şubesinden ikaz geldi"

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise yaptığı açıklamada, üzüntülerinin çok büyük olduğunun söyledi. İlk kez bir milletvekilinin kaçırıldığını ve Tunceli milletvekilinin kaçırılmasının kendileri için "şok" olduğunu ifade eden Genç, olayın hafife alınacak bir olay olmadığını kaydetti.
Tuncelilere çağrıda bulunan Genç, "Türkiye'nin her tarafındaki Tuncelililere özellikle hitap ediyorum. Aygün'ün kılına dokunulmadan bir an önce en kısa zamanda serbest bırakılması için herkes kendi gücünü kullanmalıdır. Bu konuda gerekli tepkisini vermelidir. Kimseyle bir husumetimiz, kinimiz yok. Biz insanları severiz, barıştan yanayız, insan haklarından yanayız. Ama insan hayatı üzerinden siyaset yapılmaz" diye konuştu.
Genç, şöyle devam etti:
"Arkadaşımızın bu süre zarfında kaçırılmasında eğer örgüt, bir propaganda amaçlıyorsa bu propaganda yeteri kadar yapılmıştır. Bundan sonra artık ailesini ve bizleri daha büyük, devamlı acılar içinde bırakmamaları konusunda kendilerinden bir istekte bulunuyoruz. İsteğimiz bir an önce arkadaşımızın serbest bırakılmasıdır. Arkadaşımızın hayatı söz konusu olduğu için aslında bu konuda başka da şeyler söylemek istemiyorum. Ama zaman içinde duygularımızı dile getiriyoruz. Ama tüm Tuncelililere sesleniyorum; bu olay büyük ve vahim bir olaydır. Affedilmez bir olaydır. Herkes bu olay karşısında gerekli tepkisini göstermelidir. Aksi takdirde Tunceli'yi elimizden alacaklar, onu da bilsinler."
Genç, "Size yönelik de bir tehdit söz konusu mu?" sorusunu, "Bana koruma şubesinden ikaz geldi. Benimle ilgili de 'birtakım şeyler var' dediler ama zaten 30 senedir burada politika yapıyorum. Dolayısıyla zaten ortalarda geziyorum. Kimseye bir kötülüğüm yok. İşkencecilerle mücadele ettim, demokrasiden yana oldum, hırsız iktidarlarla mücadele ettim. Eğer bunlardan rahatsız olanlar varsa benim de alnım açık. Her konuda her bedeli ödemeye hazırım. Hiçbir çekincem yok, zaten çekincem, korkum olsaydı Tunceli'de siyaset yapmazdım" şeklinde cevaplandırdı.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir