Baba sözü dinlemedi, olimpiyata hazırlanıyor

Başına bir şey gelir" diyerek izin vermeyen babasından gizli judo antrenmanlarına giden görme engelli Gülhan Kılıç, kısa sürede başarı gösterince Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - "Aman kızım başına bir şey gelir" diyerek izin vermeyen babasından gizli olarak judo antrenmanlarına giden ve kısa bir çalışmanın ardından Türkiye Şampiyonu olan görme engelli 23 yaşındaki Gülhan Kılıç, şimdi babasının desteğiyle olimpiyatlara hazırlanan milli bir sporcu oldu.

Görme Engelliler Judo Milli Takımı'nın Bursa kampı devam ediyor. 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'na katılacak olan ve Milli Takım kadrosunda yer alan Gülhan Kılıç, ilk olimpik deneyiminde madalya ile tanışmayı hedefliyor. Görme engeli nedeniyle babasının, kendisine karşı "koruma-gözetme" düşüncesiyle büyük bir baskı kurduğunu ifade eden Kılıç, herhangi bir konuda izin istediğinde, "Kızım başına bir şey gelir" yanıtını aldığını söyledi.

Kılıç, görme engelliler için judo çalışması yapıldığını duyunca bu kez babasından izin almadan antrenmanlara katıldığını belirterek, "Birkaç gün sonra hocalarım, 'Türkiye Şampiyonası var. Sen de kısa sürede önemli gelişme gösterdin. Seni bu şampiyonaya götürmek istiyoruz' dedi. Ben de buna babamın kesinlikle izin vermeyeceğini söyledim" dedi.

Judo antrenörlerinin, "Biz babandan izin alırız" diyerek evlerine geldiğini dile getiren Kılıç, şunları söyledi: "Antrenörler, eve gelerek babamla konuştular. Babam da 'Tek şartım var, şampiyonadan sonra sporu bırakacak' dedi. Yarışmaya gittim ve Türkiye şampiyonu oldum. İlk katıldığım şampiyonada altın madalya kazandım. Bu benim için önemli bin noktası oldu. Türkiye şampiyonu olduktan sonra babam çok sevinmiş ve ağlamış. Sonra antrenmanlara katılmam için bana hep destek verdi. Artık antrenmanlara ve turnuvalara daha rahat gidip geliyorum."

Paralimpik Olimpiyatlara hazırlanıyor

2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları için sıkı bir şekilde hazırlandığını dile getiren Gülhan, madalya kazanmak istediğini belirtti. "Olimpiyatlarda hedefim İstiklal Marşı'nı okutmak" diyen Kılıç, Görme Engelliler Judo Milli Takımı olarak çok başarılı olmak için yoğun şekilde çalıştıklarını belirtti.

"Engelliler spora yönelsin"

Spora başlamadan önce sürekli evde durduğunu ifade eden genç sporcu, judo ile tanıştıktan sonra tüm yaşantısının değiştiğini dile getirdi. Kılıç, spor sayesinde sosyal yaşantısının da hareketlendiğini vurgulayarak, "Engelliler evde oturmasın. Mutlaka bir spor branşı veya sanatsal bir faaliyetle uğraşsın" önerisinde bulundu.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir