Bağ-Kur'lulara borçlanma teklifi Meclis'te

MHP'li Serdaroğlu, Bağ-Kurlu'lara sigortalılık sürelerini belgelemeleri halinde geriye dönük borçlanma imkanı öngören teklifi Meclis Başkanlığı'na sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, BAĞ-KUR'da sigortalılık niteliği taşıdığı halde kayıt ve tescilini yaptırmayanlara, bunu belgelemeleri halinde geriye dönük borçlanma imkanı getiren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre, sigortalılık niteliği taşıdıkları halde 4 Ekim 2000 tarihine kadar kayıt ve tescilini yaptırmamış olan sigortalıların sigortalılık hak ve mükellefiyetleri bu tarihten itibaren başlayacak. Ancak, bu düzenlemeye göre zorunlu sigortalı olarak tescil edilmiş olanların sigortalılıkları, kuruma yazılı olarak başvurmaları ve belgelenen sürelere ilişkin hesaplanacak prim borçlarının tamamını bir yıl içinde ödemeleri halinde, bu süreler sigortalılık süresi olarak sayılacak.

Mevcut düzenlemede, sigortalılık süresinden sayılabilmesi için, ilgili kanunun yürürlük tarihinden itibaren 6 ay içinde kuruma yazılı olarak başvurma şartı vardı. Teklifle 6 aylık başvuru süresi kaldırılarak, BAĞ-KUR'lulara sigortalılıklarını belgeledikleri süreleri borçlanabilme imkanı getiriliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir