Bahçeli, Demirel ile "çatı aday formülü"nü görüştü

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday formülünü görüşmek üzere ilk görüşmesini Süleyman Demirel ile gerçekleştirdi. Görüşmede "Yolun başındayız" mesajı verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortak çatı aday önerisi ile ilgili temas ve görüşmelerine başladı. Bahçeli, bu kapsamda ilk görüşmesini 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile gerçekleştirdi. 

Demirel’in Güniz Sokak’taki evinde yapılan görüşmede Bahçeli, "Bu seçimi siyasi kriz meselesine dönüştürmeden nasıl yapabiliriz. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin siyasi gündemde önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi." dedi.

"Demirel'in yüksek tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz"

Bahçeli, şöyle devam etti: 

"Nasıl gelişeceği konusunda da çok yönlü tartışmalar başlatılmıştır. Biz MHP olarak tartışmaların derinliğine girmek yerine acaba siyaseten cumhurbaşkanlığı seçimini bir kaosa dönüştürmeden, bir siyasi krizin eşiğine getirmeden nasıl bir yol izleyebiliriz düşüncesinden hareketle bir çatı aday formülü üzerinde görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmaya gayret göstermekteyiz. Bununla ilgili olarak da zatalinizi ziyaret edip, yüksek tecrübelerinizden de yararlanmak istiyoruz. Gelişimizin ana sebebi budur." 

Süleyman Demirel ise halkın iradesi ile gerçekleştirileceğine vurgu yaptığı cumhurbaşkanlığı seçiminin, halk için büyük bir nimet olduğunu söyledi.

"Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ne kadar büyük bir nimet. İradenin nasıl kullanacağına halk karar verecek. Görev halkındır." diyen 9. Cumhurbaşkanı Demirel, halkın bu sürece yardımcı olması gerektiğine, kaosa dönüşmeden halkın üstünlüğüne dayanan bir seçim olmalısının önemine dikkat çekti.

Demirel: Doğmamış buzağıyı aramaya gerek yok 

Demirel, “Aklınızda bir isim var mı” sorusuna, “İşin daha çok başındayız. Bu konu daha çok konuşulur. Doğmamış buzağıyı aramaya gerek yok. İneğin altında buzağı aramaya gerek yok. Halk kendisi seçecek. Bu, halk için büyük nimet” yanıtını verdi.

İkinci ziyaret 10. Cumhurbaşkanı Sezer'e 

Bahçeli, 20 Mayıs Salı günü, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret edecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir