Bakanlıktan Suriye'ye seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'ye seyahat ederken Cilvegözü/Bab el Hava sınır kapısı - Humus güzergahının kullanılmaması konusunda uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de yaşanan çatışmaların son günlerde Türkiye sınırına yakın bölgelerde de yol güvenliği açısından tehlike arzettiğini ve Türk vatandaşlarının zarar görmeye başladığını belirterek, bu çerçevede, Cilvegözü/Bab el Hava sınır kapısı - Humus güzergahının kullanılmaması uyarısında bulundu.
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan seyahat uyarısında, Türk vatandaşlarının mecbur olmadıkça Suriye üzerinden karayolunu kullanmamaları, zorunlu hallerde ise gündüz seyahat etmeleri yönünde uyarılarda bulunulduğu hatılatılarak şöyle denildi:
"Suriye'de yaşanan çatışmaların son günlerde Türkiye sınırına yakın bölgelerde de yol güvenliği açısından tehlike arzettiği ve vatandaşlarımızın zarar görmeye başladığı gözlemlenmektedir. Bu çerçevede, Cilvegözü/Bab el Hava sınır kapısı - Humus güzergahının kullanılmaması kuvvetle tavsiye edilmektedir."
Bu konularda ilginizi çekebilir