Balıkesir 'orta şiddette' sallandı

Balya ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem oldu; şu ana kadar can ve mal kaybı bildirilmedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Balıkesir'in Balya ilçesinde 4.8 büyüklüğünde orta şiddetli deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) kayıtlarına göre, saat 05.23'te, merkez üssü Balıkesir'in Balya ilçesi olan, yer kabuğunun 11.7 kilometre derinliğinde, 4.8 büyüklüğünde orta şiddetli deprem oldu.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balya ilçesi merkezli orta şiddetli depremin ardından kendisine olumsuz bir durumun iletilmediğini bildirdi.

Vali Arslan, Balya merkezli depremle ilgili kendisine jandarma ve emniyet kaynakları tarafından herhangi bir olumsuzluğun bildirilmediğini söyledi.

Arslan, bazı köylerle irtibat kurulamadığını belirterek, yerinde inceleme yapmak üzere Balya'ya ilçesine hareket ettiğini kaydetti.

Balıkesir il merkezinde de hissedilen deprem sonrasında çok sayıda vatandaş evlerinden dışarı çıktı.

8oğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi daha önce 5 olarak duyurulan depremin büyüklüğünün 4.8 olduğunu bildirdi.

Balya Belediye Başkanı Cengiz de deprem anını şöyle anlattı:

"Önce bir patlama oldu. Ben madende bir şey oldu sandım. Dışarı çıktım. Vatandaşların hepsi, çoluk çocuk sokaktaydı. Kısa süreli bir panik yaşandı. Hemen belediyenin ekiplerine haber verdik. İlçe merkezinde dolaştık. Sadece iki bacanın hasar gördüğünü tespit ettik. Bunun dışında herhangi bir sıkıntımız yok."

Bu konularda ilginizi çekebilir