Banka hisseleri İMKB'yi taşıdı

Yurtdışından pozitif yönde ayrışan borsa, kapanışını 65.973 puanla gün içi en yüksek seviyeden gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Gün içerisinde dalgalı seyir izleyen İMKB-100, günü 611 puan artışla 65.973 puandan tamamladı.  Türkiye'nin kredi notu artırımına ilişkin beklentilerin korunması satışların karşılanmasında rol oynamaya devam etti.

Bugün yurtdışı piyasalarda karışık görünüm etkili olurken, yurtiçinde de dalgalı seyir hakim oldu. Hareketlilik özellikle ikinci seansta artarken, 3.1 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi. Bir ara satışlarla 64.999 puana kadar inen endeks, gün sonuna doğru banka hisseleri önderliğinde yükselişe geçti. İMKB, kapanışını 65.973 puanla gün içi en yüksek seviyen gerçekleştirdi.

Öte yandan TCMB'nin faiz kararı sonrasında faiz ve dolarda yaşanan gevşek görünüm bugün de devam etti. 7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.25 seviyesinden kapandı. Gün içerisinde 1.58'in altını test eden Dolar/TL serbest piyasada 1.5830'dan kapandı. Euro/TL ise 2.1510 seviyesinde yer aldı.

 

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir