Başbakan Yıldırım: Irak'ın yanındayız

Başbakan Yıldırım, depremin ardından Irak'a ilk yardım konvoyunun yola çıktığını söyledi. Yıldırım, "Türkiye'nin bütün varlığıyla depremzede kardeşlerinin yanında olduğunu bilmelerini istiyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Irak'ta meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'den yardım konvoyunun bölgeye hareket ettiğini bildirdi.

Yıldırım, "Türkiye'nin bütün varlığıyla depremzede kardeşlerinin yanında olduğunu bilmelerini istiyoruz. Deprem acısını yaşayan kardeş Irak halkının ihtiyaç duyacağı tıbbi ve gıda yardımı başta olmak üzere bütün talepleri için Türkiye harekete geçmiş, ilk yardım konvoyunu yola çıkarmıştır. Allah'tan dileğimiz daha fazla can kayıplarının yaşanmamasıdır. Bu büyük acıyı yaşayan kardeş Irak halkına ve yönetimine ve Kuzey Irak yönetimine derin üzüntülerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Dün gece, Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kentinin 32 kilometre güneybatısında 7.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İran devlet televizyonu, depremde 200 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 2600 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Irak'ta 7.3 büyüklüğünde depremIrak'ta 7.3 büyüklüğünde deprem