'Başkanlık değil, asgari ücret konuşulmalı'

CHP'li Böke, başkanlık sisteminin değil, asgari ücretlinin içinde bulunduğu zor durumun konuşulması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İnsanların hak ettiği ücreti aldıkları bir Türkiye inşa etmek istediklerini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Bizim hedefimiz, refah, özgürlük yaratmak, adaleti ve hukuku herkesin hakkını savunan bir şekilde inşa etmek. Bizim hedefimiz, özgüvenli, gücünü arttıran ve gücünü kendisi yaşayan bir Türkiye inşa etmek" dedi.

Böke, başkanlığın değil, asgari ücretin konuşulması gerektiğini söyleyerek, "Asgari ücrete 104 liralık zammı yaptıktan 2 hafta sonra başka zamlarla sizin cebinizden zaten o 104 lira gitti. Bugün biliyorum ki pazara gittiğinizde o biberden kaç tane alacağınızı düşünüyorsunuz. Bugün konuşuyor olmamız gerekenler bunlar" diye konuştu.

Böke, "İster adı başkanlık olsun, ister adı parlamenter sistem olsun. Demokratik rejimlerde olmazsa olmaz şeyler vardır. Bizim için bu değişiklik demokratik bir cumhuriyeti ortadan kaldıran bir değişikliktir. Ortadan kaldırıyor çünkü bir demokrasinin olmazsa olmazı kuvvetler ayrılığını tamamen yok ediyor" dedi.

Böke, hayal ettikleri Türkiye'nin inşası için referandumun ilk adım olduğunu, mücadelenin sonu değil, başlangıcı olduğuna söyleyerek, "Bizim hedefimiz, refah, özgürlük yaratmak, adaleti ve hukuku herkesin hakkını savunan bir şekilde inşa etmek. İnsanların hak ettiği ücreti aldığı bir Türkiye hayal ediyoruz. Kadının, gencin, dışlanmadığı, 80 milyonun birlikte yaşama kültürünü yeşerten, derinleştiren, Anadolu'nun var olan renklerini bilen ve bunu içselleştiren bir Türkiye hayal ediyoruz" şeklinde konuştu.

'Bizim sınırlarımız cetvelle çizilmedi''Bizim sınırlarımız cetvelle çizilmedi'

CHP'de kampanya süreci başlıyorCHP'de kampanya süreci başlıyor

CHP'li Türkmen istifa ettiCHP'li Türkmen istifa etti

Bu konularda ilginizi çekebilir