Batıda hava sıcaklığı artacak

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 4 ile 6 derece artacak, doğuda ise yağışlar etkili olmaya devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar, Doğu Karadeniz ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimleri zamanla batı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Doğu Karadeniz ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 4 ile 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. 

Rüzgar ise genellikle batı ve güneybatı, zamanla kuzey ve doğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Güney Ege Kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Sinop ve Samsun kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak, gece saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek. 

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, Doğu Karadeniz ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğine işaret eden Meteoroloji, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi. 

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL:Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer hafif yağmurlu. (24) 
ANKARA:Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ile geneli, öğleden sonra kuzey kesimleri hafif sağanak yağışlı. (22) 
İZMİR:Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26) 
ADANA:Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31) 
ANTALYA:Parçalı bulutlu, öğleden sonra batı ilçeleri ile gece saatlerinde iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. (25) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22) 
ERZURUM:Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (16) 
DİYARBAKIR:Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28) 

Bu konularda ilginizi çekebilir