Belçika'da PKK'ya baskın

Örgütün Avrupa sorumlusu, kapatılan DEP'in eski milletvekili Kartal ve yardımcısı Aydar gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BRÜKSEL - Belçika'da yaklaşık 300 polisin katılımıyla terör örgütü PKK'ya ait olduğu sanılan önemli merkezlere baskın düzenlendi. PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyonlarda örgütün Avrupa sorumlusu, kapatılan DEP'in eski milletvekili Remzi Kartal ve yardımcısı Zübeyr Aydar gözaltına alındı.
Belçika radyosunun haberine göre, terör örgütünün yayın organı ROJ TV'nin Denderleeuw kasabasındaki merkezinin de hedef alındığı operasyonda Brüksel, Anvers, Crarleroi, Namur ve Verviers kentlerinde örgüte ait 25 nokta basıldı.
Ülkede örgüte ait olduğu sanılan 25 noktaya yapılan ve halen devam eden baskınlarda örgütün diğer üst düzey yöneticilerinin de gözaltına alındı.
Terör örgütünün yayın organı ROJ TV'nin Brüksel yakınlarındaki Denderleeuw kasabasındaki stüdyolarını da basan polis, burada da 4 kişiyi gözaltına aldı. Binadaki diğer kişileri dışarı çıkaran polisin içerdeki incelemesi devam ediyor. 
Bu arada terör örgütünün, yandaşlarını protesto gösterisi için, baskının ardından yayını kesilen ROJ TV stüdyosu önüne çağırdığı öğrenildi.
Operasyonlar, Brüksel, Anvers, Charleroi, Namur ve Verviers kentlerinde örgüte ait bina ve evlerde sürüyor. 
Bazı kişilerin gözaltına alındığı operasyonu yöneten savcının, bu akşam düzenleyeceği basın toplantısında detaylı bilgi vermesi bekleniyor.
Davutoğlu, Belçika'yı kutladı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully ile görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı. Davutoğlu, Belçika'da terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen operasyona değindi.
Davutoğlu, operasyon dolayısıyla Belçika hükümetini kutlayarak, "çünkü bugün bütün uluslar için, özellikle de aynı ittifak ilişkisi içinde olunan ülkeler için teröre karşı dayanışmanın bir yükümlülük ve sorumluluk olduğunu" belirtti. "Belçika'nın bu yükümlülüğünü yerine getirmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz" diyen Davutoğlu, bütün bu konularda Avrupa'daki muhatapları, dost ve müttefik ülkelerle temas halinde olduklarını, ancak operasyon devam ettiği ve kapsamlı bir şekilde yürütüldüğü için ayrıntıya girmesinin mümkün olmadığını bildirdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir