Beymen Yunanistan'da mağaza açacak

Çapçı, "Yurt dışı projeler, yapım aşaması daha uzun süren projeler. Mağazanın hayata geçmesi, 2012-2013 diye düşünebiliriz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Yurtdışında büyümeyi stratejik öncelikleri arasına alan Beymen, Mısır'dan sonra Yunanistan ve Belgrad'da mağaza açmayı planlıyor.

Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, çok başarılı bir sene geçirdiklerini, Beymen'in 14. ve Kahire mağazasıyla birlikte 15. mağazasını geçen hafta Gaziantep'te açtıklarını anımsattı.

Bu yıl 2 yeni mağaza açtıklarını bildiren Çapçı, şu anda yurtdışında Mısır'da olduklarını ve Kahire mağazasını 2005 yılında açtıklarını anımsattı. Çapçı, şunları söyledi:

"Kahire mağazamız gayet güzel gidiyor, çok memnunuz. Yurtdışında büyüme de Beymen'in stratejik önceliklerinden bir tanesi. Kriz döneminde o süreci biraz yavaşlatmıştık, her ne kadar özellikle komşu ülkelerden çok talep gelmesine rağmen birazcık içe dönmüştük. Şimdi bu sene başından beri tekrar çok ciddi şekilde yurt dışına eğiliyoruz. Yunanistan'da birtakım şeylerle yakından ilgiliyiz. Ben yeni Atina'dan döndüm. Belgrad yine gündemimizde. Belgrad ile bir trafiğimiz var. Baya ciddi bir şekilde değerlendirdiğimiz projeler var. Çok sıcak baktığımız bir konu. Birkaç başka projemiz de var."

2012-2013'de hayata geçecek

Kahire'deki mağazalarının ortaklık şeklinde olduğunu ifade eden Elif Çapçı, şunları kaydetti:

"Yunanistan'da da aynı şekilde bakıyoruz. Ülkeye ve yatırım fırsatına göre değişiyor, ama lokal ortaklarla hareket etmeyi her zaman tercih ediyoruz. Çünkü biz perakende know howunu getiriyoruz, markalarla olan ilişkileri getiriyoruz. Beymen seneye 40. senesini kutlayacak, ciddi bir kurum. Biz masaya bunu koyuyoruz, karşı tarafın da lokal pazar bilgisi çok önemli. Bunu çok önemsiyoruz. Bu birliktelikten de güç kazanan bir iş modeli çıktığına inanıyoruz. Kendimiz gitmek yerine güçlü lokal ortaklarla birlikte hareket etmeyi tercih ediyoruz."

Yunanistan ve Belgrad mağazalarının ne zaman açılacağına ilişkin Çapçı, "Yurt dışı projeler, planlama aşaması olsun yapım aşaması olsun daha uzun süren projeler. Mağazanın hayata geçmesi, 2012-2013 diye düşünebiliriz. Bundan sonrası önümüz çok büyüme planları ile dolu. Beymen, krizden çok güçlü çıktı. Her sektör olduğu gibi perakende de çok etkilendi, ama çıkışı hızlı oldu" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir