Bileşik Endeks dirençleri zorladı

Gün içerisinde 65.515 puana kadar çıkan endeks, günü 54.440 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yükselişte istekli görünen borsada gün 620 puan artışla 65.440 puandan tamamlandı. Hisse senetlerinde ortalama yüzde 1 değer artışı yaşanırken, 2 milyar 74 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

ABD ve Avrupa piyasalarında kaydedilen yeni zirve seviyeler sonrası yeni güne zayıf başlayan İMKB, küçük çaplı satışların karşılanmasıyla yönünü yukarı çevirdi. Dolardaki yükselişin durması da borsanın 65.500 direnç seviyesini denemesinde etkili oldu. Gün içerisinde 65.515 puana kadar çıkan endeks, günü ise 54.440 puandan tamamladı.

Döviz cephesinde ise işlemler dünün altında gerçekleşti. Merkez Bankası yarınki Dolar satış kurunu 1.5531 TL, Euro satış kurunu 2.0412 TL olarak belirlerken, serbest piyasada Dolar 1.5550 liradan Euro 2.0360 liradan kapandı.

Tahvil-bono piyasasında bugün gevşeme etkili oldu. 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilin getirisi yüzde 7.35’e geriledi. Göster tahvilde bileşik faiz dün yüzde 7.40 seviyesinden kapanmıştı.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir