Bileşik Endeks hız kesti

Gün genelinde dengeli görünüm hakim olurken, kapanış 120 puan düşüşle 66.758 puandan yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa günü 120 puan düşüşle 66.758 puandan tamamladı. Yurtiçinde dolar 1.42 liranın üzerine çıkarken, faiz yüzde 7.83 bileşikten kapandı.

Yeni güne sakin bir başlangıç yapan borsa bugün 67.277 puanla yeni tarihi zirvesini test etti. Ancak yukarı yönlü harekette bu kez zorlanan endeks, kar satışıyla 66.524 seviyesine sarktı. Gün genelinde dengeli görünüm hakim olurken, toplam 2.3 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Yurtdışında ise İngiltere ve Avrupa Merkez Bankaları faizde değişikliğe gitmedi. BOE, varlık alım programını da piyasa beklentisi doğrultusunda değiştirmeyerek, 200 milyar sterlin olarak bıraktı.

Uluslararası piyasada bugün Euro, Dolar karşısında 1.40 ile 8 ayın en yüksek seviyesini görürken, Yen dolar karşısında 82 seviyelerine geldi. Yurtiçinde ise dolar 1.42 seviyesinin üzerinde alıcı buldu. Serbest piyasada dolar 1.4260 liradan, euro 1.9860 liradan kapandı.

Tahvil-bonoda gevşeme eğilimli yatay görünüm etkili oldu. Dün spot kapanışını yüzde 7.88 seviyesinden gerçekleştiren 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz bugün yüzde 7.83 seviyesinden kapandı.

Öte yandan spot altının ons fiyatı bugün 1.366 dolar zirvesinden döndü ve 1.337 dolar seviyesine kadar geriledi. Serbest piyasada cumhuriyet altın 415, çeyrek altın ise 102 liradan satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir