Bileşik Endeks yerinde saydı

Banka bilançolarının yakından izlendiği piyasada dünkü çıkış yerini yatay seyre bıraktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsada günün ilk seansı yatay seyirle kapandı. İMKB kapanışı 6 puan artışla 70.078 puandan yaptı.

Dün bankacılık sektörüne yönelik olumlu algıyla yükselişe geçen borsada yeni gün daha dengeli ve sakin başladı. Bilançoların yakından izlendiği piyasada bankacılık endeksi 589 puan yükselirken, İMKB-100 yerinde saydı. Yukarı yönlü denemelerde 70.335 seviyesi test edilirken, satışlarla da 69.908 seviyesi görüldü. Günün ilk yarısında 1.45 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Bu arada Nisan ayı fiyat gelişmelerini değerlendiren Merkez Bankası,  Mayıs ayında, işlenmemiş gıda fiyatlarından kaynaklanan baz etkisiyle yıllık enflasyonun bir miktar daha artacağı öngörüsünde bulundu.

Yurtdışında ise Çin Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele edeceğini açıklamasının ardından Asya piyasaları temkinli görüntü çizdi. ABD hisseleri günü ekside tamamlarken, vadeli piyasada gevşek görünümün sürdüğü gözleniyor. Benzer tablo Avrupa piyasasında da etkili.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.4850 sent bölgesinde işlem görürken, Dolar/TL 1.54, Euro/TL 2.2885 seviyeleri ile dünkü kapanışlarının üzerinde işlem görüyorlar.

Satıcılı seyrin hakin olduğu tahvil-bonoda ise 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.56 bileşik seviyesine çıkmış durumda.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir