Binlerce insan internetle tanıştı

"İnternetle Hayat Kolay" projesi, 4 bine yakın kişiyi internetle tanıştırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TTNET'in, internet okuryazarlığını artırma hedefiyle başlattığı "İnternetle Hayat Kolay" projesi, 2013 yılı sonunda, 4 bine yakın kişiyi internetle tanıştırdı.  

TTNET açıklamasına göre, TTNET'in iletişim teknolojilerini kullanarak bilgiye erişimde eşit olanak sunmayı hedeflediği İnternetle Hayat Kolay projesi, 2013 yıllı sonunda bin 258'si kadın, bin 487'si çocuk ve bin 62'si erkek olmak üzere yaklaşık 4 bin kişiyi internetle tanıştırdı. 

İnternetin güvenli kullanımı, e-posta adresi alımı ve kullanımı, görüntülü haberleşme, online bankacılık işlemleri gibi konularda verilen "İnternetle Hayat Kolay" eğitimleri sayesinde katılımcılar, internetin hayatı kolaylaştıran uygulamalarıyla tanıştı. TTNET çalışanları ve ünlüler de "İnternetle Hayat Kolay" gönüllüsü oldu. TTNET'in, sosyal sorumluluk duruşu ile çalışanlarının topluma fayda sağlama heyecanının birleşmesi sonucunda 2013 yılı başında TTNET çalışanları tarafından kurulan TTNET Gönüllüleri de projeye eğitmen olarak katıldı. 

21 TTNET Gönüllüsü, mesailerinden zaman ayırarak 2013 yılında 63 saat boyunca yaklaşık bin 500 kişiye internet eğitimi verdi. TTNET Gönüllülerinin yanısıra TTNET'in bilgiye eşit erişim vizyonuna destek vermek amacıyla 2013'te ünlü isimler de gönüllüler arasına dahil oldu. Yalan Dünya dizisinin oyuncusu Gupse Özay ve Model grubu üyeleri gibi ünlü isimlerin internetle ilgili deneyimlerini paylaştıkları eğitimler projeye renk kattı. 

TTNET, İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlülere yönelik de internet eğitimi verdi. Hükümlüler, cezaevi kampüsüne kurulan özel donanımlı tırda, internet okuryazarlığı ve teknolojideki son gelişmeler hakkında bir ay boyunca eğitim aldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir