Bonzai 'Meclis' gündeminde

İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na, "bonzai" olarak bilinen bağımlılık yapan madde nedeniyle Bakanlığa yapılan başvuru sayısını sordu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, "bonzai" olarak bilinen bağımlılık yapan madde nedeniyle Bakanlığa yapılan başvuru sayısını sordu. 

Gençler, Türkiye’de son günlerde kullanımı artmaya başlayan "bonzai"ye alıştırılmaya çalışılıyor. Eroin kadar tehlikeli bonzainin fiyatının ucuz olması gençleri bu ölüm tuzağına yöneltiyor. Gençler arasında yayılmaya ve tehlikeli olmaya başlayan madde ölüm olaylarına sebep olmaya başladı. 

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, "1 Ocak 2010 tarihi itibariyle bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle rehabilitasyon için Bakanlığınıza başvuranların sayısı kaçtır? 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle rehabilitasyon için Bakanlığınıza başvuranların sayısı kaçtır? Son 4 yılda bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle yapılan başvuruların illere göre dağılımı nedir?" diye sordu. 

1 Ocak 2010 tarihi itibariyle kamuoyunda "bonzai" olarak bilinen bağımlılık yapan madde nedeniyle Bakanlığa yapılan başvuru sayısını da soran Tanrıkulu, "1 Ocak 2014 tarihi itibariyle kamuoyunda ‘bonzai’ olarak bilinen bağımlılık yapan madde nedeniyle Bakanlığınıza yapılan başvuru sayısı kaçtır? Son 4 yılda Bakanlığınızca bağımlılık yapan madde kullananları rehabilite için ne kadar harcama yapılmıştır; bu miktarın yıllara göre (2014 dahil) dağılımı nedir? Son 4 yılda Bakanlığınıza bağımlılık yapan madde nedeniyle rehabilitasyon için başvuranlardan kaçı tedavi edilmiştir; bunların illere göre dağılımı nedir? Son 4 yılda Bakanlığınıza bağımlılık yapan madde nedeniyle rehabilitasyon için başvuranlardan kaçı hayatını kaybetmiştir; bunların illere göre dağılımı nedir? Son 4 yılda Bakanlığınıza bağımlılık yapan madde nedeniyle rehabilitasyon için başvuranlardan kaçı 18 yaşında ve 18 yaşından küçüktür; yine bu başvuruların kaçı 18 yaşından büyüktür?" sorularına cevap istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir