Borsa 70 bin zirvesinde, dolar zayıflıyor

İlk seans 329 puan artışla 70.004 puandan geçildi; Dolar/TL 1.4080 seviyesinde.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Alıcılı seyrine devam eden borsa, 70 bin zirvesinin üzerinde ilk yarıyı tamamladı. İlk seans 329 puan artışla 70.004 puandan geçildi.

Son 2,5 ayda 10 bin puan yükselen borsada bugün 70.269 tarihi zirvesi test edildi. ABD Merkez Bankasının 'parasal gevşeme' mesajı, dış piyasalara moral verirken, yurtiçinde de yükselişe destek sağladı.

Fed'in 21 Eylül'de yaptığı toplantının dün gece açıklanan tutanaklarına göre, banka yetkilileri, "kısa sürede" ekonomiye destek için ek önlemler alabileceklerini ve gerekirse bu önlemleri uygulamaya koymaya hazır olduklarını belirttiler. Tutanaklarda, "yetkililer, kısa sürede daha fazla desteğin sağlanmasının uygun olacağı görüşünde" denildi.

Dolar güç kaybediyor

Dün gece saatlerinde açıklanan FOMC toplantı tutanakları sonrasında piyasaların yeniden ABD Doları'ndan kaçıp risk iştahını artırdığı gözlendi. Uluslararası piyasalarda dün toparlanma emareleri gösteren dolar, yeniden değer kaybetmeye başladı.

Bugün 1.4120 seviyesini test eden Euro/Dolar, şu sıra 1.4090 sent seviyesinde işlem görüyor. Yurtiçinde ise dolar 1.40 lira seviyelerinde el değiştiriyor. Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.4070/1.4090 düzeyinde. Kapalıçarşıda ise dolar 1.4090, euro 1.9710 liradan işlem görüyor.

Diğer yandan dün başarılı geçen Hazine ihalesinin ardından alıcılı seyrine devam eden faiz cephesinde bugün de gevşek görünüm etkili. 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.67 ile dünkü kapanışının altında yer aldı. Gösterge faiz dün yüzde 7.74 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir