Borsa alımlarla yükseldi

Veri akışının hız kestiği küresel piyasalarda yükseliş sınırlı da olsa devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yükseliş eğilimini sürdüren borsa ilk seansı 480 puan ve yüzde 0.89 değer artışla 54.372 puandan tamamladı. Günün ilk yarısında işlem hacmi 1.15 milyar TL oldu.

İMKB hisse senetleri piyasasında dün ikinci seansta başlayan toparlanma bugün de devam ediyor. Yurtdışı piyasaların artıda kalmasının ardından yukarı yönlü harekette destek bulan İMKB, 54.642 puana kadar yükseldi.

Para piyasasında ise dolarda 1.54 TL seviyelerinde işlemler sürüyor. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5420/1.5450 TL düzeyinde. Uluslararası piyasalarda Euro/Dolar 1.3520 sent seviyesinde yer alıyor.

Diğer yandan tahvil-bono piyasasında yatay pozisyon korunuyor. 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 9.09 seviyesinde işlem görüyor.

Yurtdışı piyasalarda ise olumlu görünüm hakim. ABD’de sağlık reformun ek maliyet getireceği kaygısının geçmesiyle endekslerde toparlama görüldü. ABD vadeli piyasada bugün sınırlı da olsa yükseliş sürüyor. Avrupa cephesi, ABD’ye nazaran daha istekli görünüyor.

Yunanistan konusu ise gündemin ilk sırasını işgal etmeyi sürdürüyor.  25-26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AB liderler zirvesinde Yunanistan'a yardım konusunun netleşmesi bekleniyor. Bununla birlikte Avrupa Birliği'nin konuda sonuca yakınlaşması gerginliği bir miktar azaltmış durumda.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir