Borsa dengeli görünüm sergiliyor

Yurtiçinde ise bir yandan dış piyasaların seyri, diğer yandan devam eden 3.çeyrek şirket bilançoları takip ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB, haftanın ikinci işlem gününde dengeli görünüm sergiliyor. Açılışını ekside yapan İMKB Ulusal-100 Endeksi, satışların karşılanmasıyla yeniden artıya geçti.

Euro Bölgesine ilişkin tedirginlik piyasalar üzerinde baskı unsuru olmaya devam ederken, 11-12 Kasım’da G.Kore’de yapılacak G20 Zirvesi, verilecek mesajlar açısından önem taşıyor.

Dün ABD, zirve seviyelerinden oluşan satışlarla birlikte yatay kapanış gerçekleştirirken, bugün Asya ve Avrupa cephesinde gevşek seyir gözleniyor.

Yurtiçinde ise bir yandan dış piyasaların seyri, diğer yandan devam eden 3.çeyrek şirket bilançoları takip ediliyor.

Bu arada Hazine, Euro cinsi 18 Mayıs 2020 vadeli tahvil artırımına 13 ülkeden toplam 4,6 milyar Euro talep geldiğini açıkladı. Avrupa’da borç sorunlarının yeniden gündemin ilk sıralarında yer aldığı bir dönemde Türk tahvillerine yoğun ilgi gösterilmesi, özellikle kredi derecelendirme şirketlerinden bir not artışı gelebileceği beklentisini kuvvetlendiriyor.

Borsa dış piyasalardaki zayıf görünümün etkisiyle güne ekside başlasa da endeks gelen alımlarla yeniden 71 binin üzerini zorladı. Açılışını 40 puan düşüşle 70.900 puandan yapan İMKB-100, geri çekilmede en düşük 70.699 seviyesini test etti. Ardından yeninden artıya geçen piyasa 71.226 seviyesine kadar çıktı. Bileşik Endeks saat 10:30 itibariyle 71.026 (+84) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 450 milyon lira düzeyinde.

Döviz piyasasında ise Euro/Dolar 1.3835 seviyelerine çekilirken, yurtiçinde dolar 1.4150 lira seviyelerinde işlem görüyor. Şu sıra bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.4140/1.4155 TL düzeyinde.

Tahvil-bonoda yatay tablo korunuyor. Dün spot kapanışını yüzde 7.63 bileşikten yapan 8 Ağustos 2012 vadeli kıymette bileşik faiz şu an yüzde 7.67 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir