Borsa haftalık bazda yüzde 2 prim yaptı

Teknik arıza sebebiyle bugün tek seansta işlem gören İMKB, kapanış seansının da uygulanmaya başladığı günü 176 puan artışla 60.902 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB hisse senetleri piyasası bu hafta yüzde 2'ye yakın yükseliş kaydetti. Teknik arıza nedeniyle haftanın son işlem gününde tek seans yapılırken, borsada yatay seyir etkili oldu.

Borsa önemli bir veri akışının olmadığı tek işlem seansında 60.454-60.992 puan aralığında hareket etti. Kapanış seansının da uygulandığı bugün endeks 176 puan artışla 60.902 seviyesinden kapandı.

Önümüzdeki hafta, yurtiçinde Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon verileri, Hazine ihaleleri takip edilecek. Küresel piyasalardaki gelişmelerin de yine yakından izleneceği hafta, AB zirvesi kararları ve Yunanistan'ın borç takası ile ilgili gelişmeler önem kazanacak.

Cari açık ve enflasyonun seyri açısından önem taşıyan petrol fiyatları da yine yurtiçi piyasanın takibinde olacak.

Dün 128 doları gören Brent petrol bugün yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek 124.5 dolar seviyelerine gevşedi.

Euro/Dolar 1.32 sent seviyelerine inerken, içerde Dolar/TL 1.7650, Euro/TL 2.3280 seviyesinden satıldı.

Tahvil-bono piyasasında ise 4 Aralık 2013 vadeli gösterge kıymetin bileşik getirisi spot kapanışını yüzde 9.28 seviyesinden yaparken, pazartesi valörlü işlemler yüzde 9.24'ten geçildi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir