Borsa kar satışıyla gevşedi

Kar satışlarında ABD'den beklenti altında gelen tarım dışı istihdam rakamları da etkili oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yeni yıla yükselişle başlayan borsada hızlı çıkış sonrası bugün küçük çaplı düzeltme geldi. Endeks 540 puan ve yüzde 0.78 düşüşle 68.770 puandan kapandı.

Yeni yılla birlikte pozitif görünümün yaşandığı İMKB'de dört günde yaşanan yüzde 5'lik primin ardından bugün kar satışları gözlendi. 69.588 puana kadar çıkan endeks, bugün en düşük 68.553 seviyesini gördü. Kar satışlarında ABD'den beklenti altında gelen tarım dışı istihdam rakamları da etkili oldu.

Aralık ayında 155 bin kişi artması beklenen ABD tarım dışı istihdamı 103 bin kişi arttı. Bu arada Kasımda yüzde 9,8 olan işsizlik oranı aralıkta yüzde 9,4'e gerileyerek, son 19 ayın en düşük seviyesini gördü.

Öte yandan TSİ 12:00'de açıklanan Euro Bölgesi üçüncü çeyrek final büyüme rakamı yüzde 0.4 artış beklentisine karşın yüzde 0.3 geldi.

Dolar 1.57'yi zorluyor

Uluslararası para piyasasında ise Euro/Dolar 1.2934 sent seviyesine kadar inerken, Dolar/TL 1.56 seviyesini aştı. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5640/1.5680 düzeyinde yer alıyor.

Faiz yeniden gevşedi

Tarihi dip seviyeden gelen kar satışıyla yüzde 7'nin üzerini deneyen faiz kanadında ise önümüzdeki hafta yapılacak Hazine ihaleleri bekleniyor. Yeni gösterge tahvilin de belirleneceği haftada toplam üç ihale düzenlenecek. Pazartesi günü 22 aylık TL cinsi tahvil ve salı günü 9 yıl ile 7 yıl vadeli devlet tahvillerinin yeniden ihraç ihaleleri yapılacak.

Dün kapanışını yüzde 6.90 bileşik seviyesinden yapan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge faizi bugünkü spot kapanışını yüzde 6.99 seviyesinden yaptı. Gösterge faiz pazartesi valörlü işlemlerde ise yüzde 6.9'a geriledi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir