Borsa rekora doymuyor

Endeks kapanışını yeni tarihi zirve olan 63.397 puandan gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında yükseliş trendi sürüyor. Borsa günü 918 puan ve yüzde 1.47 değer artışla yeni bir tarihi zirve olan 63.397 puandan kapattı. İMKB'de üç günlük prim yüzde 5'e ulaştı.

Yurtiçi piyasada dün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verisinin yarattığı olumlu havanın ardından bugün de açıklanan bütçe rakamları bütçe disiplinin korunmaya devam edildiğine işaret etti. S&P Türkiye'nin pozitif görünümünün gelecek 12-24 ayda not artışına işaret ettiğini açıkladı. Bu arada OECD Türkiye raporunda, Türkiye'nin küresel krizden özellikle dış talep şoku nedeniyle önemli ölçüde etkilendiği, ancak geri toparlanmanın beklenenden güçlü olduğu vurgulanırken, Türkiye'nin krizde notu artan tek OECD ülkesi olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye'de bütçe açığı temmuz ayında yüzde 69 azalarak 2 milyar 46 milyon dolara inerken, ağustos ayında bütçede 3 milyar 89 milyon lira fazla oluştu. Ocak-Ağustos döneminde ise bütçe açığı 14 milyar 387 milyon lira olarak gerçekleşti.

Haziran döneminde işsizlik oranı ise yüzde 10,5'e geriledi. Diğer yandan temmuz ayında cari açık 3.4 milyar dolar oldu. 7 aylık cari denge ise 24.2 milyar dolar açık verdi.

Yurtdışında ise Japonya 6 yıl sonra ilk kez Yen'e müdahale etti.  Japonya Merkez Bankası, bu sabaha doğru yaklaşık 100 milyar yen tutarında dolar aldı ve dolar/yen paritesi bugün 85.7 seviyesine kadar çıktı. Döviz piyasasına müdahale Asya Pasifik borsalarında yükseliş getirse de ABD ve Avrupa borsalarındaki zayıf görünümün devam ettiği görüldü. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.30 seviyelerinde seyretti. Yurtiçinde ise serbest piyasada Dolar /TL 1.4940, Euro 1.9410 TL'den kapandı.

Tahvil-bono piyasasında ise yatay görünüm gün boyu korundu. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette faiz yüzde 8.09 bileşik seviyesinden kapandı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir