Borsa temkinli görüntü çizdi

İMKB, haftayı 138 puan eksiyle 60.608 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB haftanın son seansını 138 puan ve yüzde 0.23 değer kayıpla 60.608 puandan tamamladı.

Bayram tatili nedeniyle tek seansın yapıldığı yurtiçi piyasada gevşek seyir etkili oldu. Dış piyasalardaki temkinli hava ve yurtiçinde referandum öncesi son işlem günü olması, İMKB'nin satış ağırlıklı görüntü çizmesinde rol oynadı.

Bu arada IMF, Türkiye ile ilgili 4. madde raporunu açıkladı. Raporda, "Mali Kural 2011'den itibaren geçerli olmalı" açıklamasına vurgu yapılırken, Mali Kuralın ertelenmesinin mali politika ve beklentiler açısından büyük eksiklik olduğuna işaret edildi.

Avrupa'daki yüksek borçluluk düzeyinin, borç krizine yönelik endişeleri yeniden gündeme getirmesi ve Avrupa finans kurumlarının elinde bulunan tahvillerin, finans kesimine yönelik riskleri artırması global piyasalarda baskı oluşturuyor. Yurtdışı endekslerde zayıf görünüm devam ediyor.

Tahvil-bono piyasasında 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymet günü yüzde 8.10 bileşik seviyesinden tamamladı. Gösterge faiz dün yüzde 8.14 seviyesinden kapanmıştı.

Döviz cephesinde ise Euro/Dolar 1.27 seviyesine çıkarken, Dolar/Yen 83.75 seviyesinde yer alıyor. Dolar/TL 1.5150 seviyesinden alıcı bulurken, Euro 1.9230 liradan el değiştiriyor

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir