Borsa yatay kapandı

Yurtdışı piyasalara paralel hareket eden İMKB günü 38 puan düşüşle 65.551 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Günü satış baskısı altında yatay seyirle sürdüren İMKB, 38 puan düşüşle 65.551 puandan kapandı.

Dün Walgreen'in kar rakamındaki artış ve şirket satın alma haberleri ile yükselişle kapanan ABD borsası bugünkü açılışını düşüşle gerçekleştirdi. Avrupa'da sorunlu ülkelere yönelik artan kredi notu indirimi baskısı konusunda Fitch'in yaptığı ortamı yumuşatan açıklamalar günün ilk yarısında iyimserliği artıran bir faktör olsa da, öğleden sonra yurtdışı piyasalarda satış baskısı etkili oldu.

İMKB ise yurtdışına paralel hareket ederek günü satış baskısı gölgesinde ekside ve yatay seyirle kapattı. Global piyasalara paralel seyir izleyen İMKB, yarın açıklanacak ikinci çeyrek büyüme rakamlarını bekliyor. Endeks gün içerisinde 65.186 – 66.121 aralığında hareket ederken, gün sonunda 2.9 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Para piyasalarında ise Dolar günü 1.4580 TL'den kapatırken, Euro 1.9800 TL'de yer aldı. Öte yandan bugün 1.3564 – 1.3643 sent aralığında hareket eden Euro/Dolar paritesi, şu sıra 1.3588 sent seviyesinde.

Ayrıca serbest piyasada 24 ayar altının gram fiyatı 61.30 TL olurken, cumhuriyet altın 411 TL'den, çeyrek altın ise 101.47 TL'den satılıyor.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.08 ile dünkü seviyeni altında kapandı. Gösterge faiz dün yüzde 8.15 seviyesinden kapanmıştı. Yarına valörlü işlemler ise yüzde 8.06 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir