Borsa yeni haftaya alımlarla başladı

Piyasalar, çarşamba günü sona erecek Fed faiz toplantısının ardından ikinci parasal genişlemeye yönelik yapılacak açıklamaları bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Bu hafta yapılacak olan Fed toplantısı öncesinde piyasalarda iyimser hava korunuyor.

Borsa tatil sonrası yeni haftaya alımlarla başladı. Açılışını 681 puan artışla 69.442 puandan yapan Ulusal-100 Endeksi 69.567 puana kadar çıktı. Borsa saat 10:10 itibariyle 69.399 (+638) puanda yer alıyor.

Cumhuriyet Bayramı tatili öncesi kar satışlarıyla 67.300 seviyelerine kadar gerileyen İMKB, bu seviyelerde tepki alımları ile toparlanmış ve geçtiğimiz haftayı 68.760 seviyesinden tamamlamıştı.

Veri akışının yoğun olduğu haftada özellikle ABD'de Fed toplantısı takip edilecek. Çarşamba günü sona erecek faiz toplantısının ardından ikinci parasal genişlemeye yönelik yapacağı açıklamalar izlenecek.

Diğer yandan yurt içinde çarşamba günü açıklanacak Ekim ayı enflasyon verileri ve açıklanmaya devam eden şirket bilançolarının da yurtiçi piyasanın takibinde olacak.

Para piyasalarında Euro/Dolar 1.3975 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.4240/1.4470 düzeyinde.

Diğer yandan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 7.60 seviyesinde yatay seyir izliyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir