Borsa yerinde saydı

İMKB ilk seansı 52 puan düşüşle 70.398 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabahki yatay seyrini sürdüren borsa ilk seansı 52 puan düşüşle 70.398 puandan tamamladı.

Dün ABD'de işsizlik başvuruları ve açıklanan şirket kar rakamları ile toparlanma yaşanırken piyasalar günü sınırlı yükselişle kapattı. Asya cephesinde ise Japonya'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 0,54 oranında değer kazanarak, 9.426,71 puana yükseldi. Avrupa borsaları güne hafif satıcılı başlarken ABD futurelarında ekside işlemler sürüyor.

Dış piyasaları yakından izlenmeye devam eden İMKB güne sınırlı yükselişe başladı. ilk yarıda ekside yatay hareketini sürdüren borsa 52 puan düşüşle kapandı. İlk seansta en yüksek 70.689 puanı gören endeks, satışlarla da 70.061 puana kadar geriledi. Seans 70.398 puandan kapanırken, 1.2 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Yurtdışı cephesinde ABD'den gelmeye devam eden üçüncü çeyrek bilançolar yine piyasaların takibinde olacak.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4270 TL'den, Euro 1.9860 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3916 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.70 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 7.68 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir