Borsa yerinde saydı

Dış piyasaların Paskalya tatili nedeniyle kapalı olması, yurtiçinde de sakin bir gün geçirilmesine önemli rol oynadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtdışı borsaların kapalı olduğu günde İMKB'de de yatay seyir etkili oldu. Bileşik Endeks günü 126 puan artışla 68.691 puandan tamamladı.

Bugün ABD, Brezilya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, İspanya ve İngiltere gibi önemli borsalarda işlem olmadı. Dış piyasaların Paskalya tatili nedeniyle kapalı olması, yurtiçinde de sakin bir gün geçirilmesine önemli rol oynadı. Endeks gün içerisinde 68.430 - 68.732 aralığında hareket etti ve günün sonunda 1.7 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

ABD piyasası pazartesi günü açılmasına karşın, Avrupa borsaları pazartesi gününü de kapalı geçirecek. Önümüzdeki haftanın en önemli gündem maddelerinden biri ABD Merkez Bankası (Fed) faiz toplantısı ve Bernanke'nin yapacağı açıklamalar olacak.

Yurtiçinde ise gelecek hafta sona erecek ilk çeyrek konsolide olmayan bilançolarda bankaların karlılığında beklenen azalmanın satış baskısı yaratabileceği tahmin ediliyor. Bununla bitlikte Mayıs ayındaki halka arzlar ve temettü ödemelerinin de endeks üzerinde baskı kurabileceği belirtiliyor.

Tahvil-bono piyasasında haftanın son işlem günü gevşek görünüm devam etti. TCMB'nin zorunlu karşılıklarda artışa gitmesi ve makro ekonomik tabloya ilişkin görünümünde anlamlı bir değişikliğe gitmemesine rağmen piyasalar toplantı sonucunu olumlu karşıladı. Gösterge faiz bugün yüzde 8.26 bileşik seviyesine geriledi.

Döviz piyasasında da gün boyu yatay seyir etkili oldu. Kapalıçarşıda dolar 1.5190 liradan euro 2.2100 liradan kapandı. Bu arada Euro/Dolar 1.45 sentin üzerinde işlem gördü.

Rekor serisine devam eden spot altında ise bugün 1.513,05 dolar seviyesi test edildi. Kapalıçarşıda ise cumhuriyet altını 494 liradan, çeyrek altın 121.5 liradan satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir