Borsa yurtdışıyla hızlı başladı

Açılış, 1097 puan artışla 71.095 puandan yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası, haftaya yükselişle başladı. Açılış, 1097 puan artışla 71.095 puandan yapıldı.

Yurtiçi piyasanın bayram tatili dolayısıyla kapalı olduğu hafta, yurtdışı piyasalar hareketli bir görünüm sergiledi. Piyasaların odak noktasında İrlanda yerini korurken,  kaygılar, İrlanda’ya yardım haberi ile yerini olumlu havaya bıraktı.

Küresel risk iştahındaki toparlanmaya paralel olarak İMKB de yeni haftaya hızlı başladı. Tatile 70 binin hemen altında giren Bileşik Endeks, açılışını 71 binin üzerinde yaptı. En yüksek 71.151 puanı gören endeks, şu sıra 668 puan artışla 70.666 seviyesinde yer alıyor. İşlem hacmi ise 480 milyon lira düzeyinde.

Borsada yurtdışına bağlı seyrin devam etmesi bekleniyor. Veri akışı açısından bugün piyasaların seyrini değiştirebilecek data görünmüyor.  Bununla birlikte bu hafta perşembe günü Şükran Günü nedeniyle ABD'de borsalar kapalı ve cuma günü de ABD'de borsalarında yarım seans yapılacak.

Öte yandan İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören gösterge kağıdı 8 Ağustos 2012 vadeli tahvilin, bugün valörlü işlemlerinin saat 10.05 itibarıyla basit getirisi yüzde 7,87, bileşik getirisi yüzde 7,66 seviyesinde.

Bankalararası piyasada dolar kotasyonlarında alışta en düşük fiyat 1,4340 lira, en yüksek fiyat 1,4380 lira, satışta en düşük fiyat 1,4410 lira, en yüksek fiyat 1,4440 lira düzeyinde bulunuyor.

Bu arada uluslararası piyasalarda Euro/Dolar paritesi 1,3730, Dolar/Yen paritesi ise 83,43 düzeyinde seyrediyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir