Borsa zirveyi sevdi, rekor tazeledi

Bileşik Endeks 65.589 puanla tarihi zirve kapanışını yeniledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yükseliş eğilimine bugün de devam eden İMKB rekor serisine bir yenisini ekledi. Bileşik Endeks 65.589 puanla tarihi zirve kapanışını yeniledi. Endeks düne göre 962 puan yükselirken, hisse senetleri ortalama yüzde 1.49 değer kazandı.

Yurtdışı piyasalardaki temkinli havaya rağmen, yükselişinde hız kesmeyen İMKB’de alıcılı görünüm devam ediyor. Sabah 65 bin seviyesini aşan borsada çıkış ikinci seansta da sürdü ve endeks günü yeni tarihi zirve olan 65.589 puandan tamamladı. Gün sonunda borsada toplam 2.8 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Döviz piyasasında Dolar’da gevşek seyir hakim olurken, Euro daha dengeli görüntü çizdi. Serbest piyasada Dolar 1.4740, Euro 1.9860 TL’den kapandı. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3540, Dolar/Yen 83.9 seviyesinde işlem görüyorlar. 

Yatay tablonun sergilendiği tahvil-bono piyasasında ise 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz günü yüzde 8.15 seviyesinden tamamladı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir