Borsada alımlar hızlandı, endeks 55 bine taşındı

Avrupa borsaları geri çekilirken, yurtiçi piyasaya para girişi oldu; gün yüzde 1.4 primle kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtdışı piyasalardan pozitif yönlü ayrışan İMKB alımlarla 55 binin üzerine çıktı. Bileşik Endeks, günü 784 puan ve yüzde 1.44 değer artışla 55.136 puandan tamamladı. Bugün borsada 3.38 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Borsada temkinli yükseliş öğleden sonra yerini hızlanan alımlara bıraktı. İlk seansın sonuna doğru Fitch'in Portekiz'in notunu düşürmesinin ardından Avrupa borsaları geri çekilirken, yurtiçi piyasaya para girişi oldu. Özellikle bankacılık hisseleri önderliğinde çıkışını hızlandıran endeks, gelen alımlarla 55.360 puana kadar yükseldi.

Bununla birlikte İMKB'deki yüzde 1.4'lük prime karşın, Turkcell'de yaşanan yüzde 2.7 oranındaki düşüş dikkat çekti. Turkcell hisselerindeki geri çekilmeye yabancı bir kurumdan gelen satışların neden olduğu ve satışın gerekçesinin henüz bilinmediği ifade edildi.

Yurtdışı endekslerde ise düşüş yüzde 0.3 ila 0.8 arasında değişim gösterdi. Yunanistan için IMF'nin de dahil olduğu yeni uzlaşma seçenekleri izlenirken, gözler yarın yapılacak AB Liderler Zirvesi'ne çevrilmiş durumda.

Faiz yüzde 9'un altında

Tahvil-bono cephesinde ise bugün gevşeme eğilimi etkili oldu. 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.96 seviyesinden günü tamamladı. Gösterge faiz dün yüzde 9.09 seviyesinden kapanmıştı.

Dolar/TL'de 1.54 seviyeleri korundu

Diğer yandan döviz cephesinde ise doların yukarı yönlü isteği devam etti. Gün içerisinde 1.54 TL'nin altında alıcı bulan dolar, serbest piyasada günü 1.5460 TL'den tamamladı. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3350 seviyesine inerken, yurtiçinde Euro 2.0660 TL'den kapandı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir