Borsada haftalık kazanç yüzde 5.4

Bu hafta 64.447 puanla tüm zamanların rekorunu yenileyen endeks haftayı da yeni rekor olan 63.862 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – İMKB, referandumun ardından, güçlü büyüme verisi ve bütçe rakamlarının desteğiyle tarihi rekor serisine hafta boyunca devam etti. 64.447 zirvesine kadar çıkan borsa haftalık bazda yüzde 5.37 prim yaptı.

İMKB hisse senetleri piyasası bugün yükseliş hareketine devam etti. 64 binin üzerine çıkan borsada 64.447 ile yeni zirve test edildi. İlk seans 64.138 puandan kapanırken, ikinci seansta bir miktar kar realizasyonu görüldü. Endeks satışlarla 63.495 puana kadar geriledi. Kapanış ise 129 puan ve yüzde 0.2 değer artışla 63.862 puandan gerçekleşti. Gün sonunda borsada 3 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Yurtiçi faiz cephesinde ise Merkez Bankası'nın teknik faiz indirimi sonrası sert hareketler yaşanmadı. Merkez Bankası'nın borçlanmadaki faiz indiriminin, piyasanın fonlama maliyetine çok etkisi olmadığından bono faizindeki aşağı yönlü hareketin sınırlı kaldığı ifade ediliyor.

Dün spot kapanışta yüzde 8.09, valörlü işlemlerde ise yüzde 8.13 seviyesinde yer alan 25 Nisan 2012 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi bugün spot piyasada yine yüzde 8.09 bileşik seviyesinden kapandı. Pazartesi valörlü işlemler ise yüzde 8.11 seviyesinden geçildi.

Serbest piyasada Dolar 1.5000 TL'den, Euro 1.9570 TL'den kapandı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir