Borsada yatay yönlü hareket hakim

İMKB ilk seansı 276 puan artışla 64.517 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yeni haftaya yükselişle başlayan endeks ilk seansı 276 puan artışla 64.517 puandan kapattı.

Ekonomiye dair artan iyimserlikle birlikte ABD borsaları haftanın son işlem gününü yüzde 2'nin üzerinde yükselişle günü tamamlarken, bu sabah ABD futureları artıda seyrediyor. Asya borsalarında ise Japonya'da Tokyo Borsası'nın temel göstergesi Nikkei 225 Endeksi yüzde 1,39 oranında değer kazanarak, 9.603,14 puandan kapandı. Avrupa borsaları da ABD ve Asya cephesinden gelen olumlu hava ile güne yükselişle başladı.

Yurtdışı piyasalara paralel hareket eden İMKB ise yeni haftaya yükselişle başladı. İlk seansı artıda yatay yönlü kapatan endeks en yüksek 64.920 puanı gördü. Satışlarla da 64.231 puana kadar gerileyen borsa 64.517 puandan kapanırken, 1.1 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4770 TL'den, Euro 1.9850 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3450 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.19 ile cuma günkü seviyenin üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 8.17 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir