Borsada yön yukarı

Yurtdışında gevşek görünüm etkili olurken, yurtiçi piyasada artı seyir devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada sınırlı yükselişle birlikte dengeli görünüm hakim. Çin'de şubat ayında ihracat yüzde 45.7 ile beklentilerin üzerinde artarken, şubat ayı enflasyonu 16 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Enflasyondaki bu artış Çin hükümetinin ekonomiyi soğutmaya yönelik tedbirler alacağı beklentisi yarattı ve piyasalarda olumsuz algılandı.

Yurtdışında gevşek görünüm etkili olurken, yurtiçi piyasada artı seyir devam ediyor. Piyasa bugün IMF konusunun da ortadan kalkması ile daha çok yurtdışı piyasalara paralel hareket edecek. Güne 48 puan düşüşle 52.704 puandan başlayan borsa en yüksek 52.995 puanı gördü. Bileşik Endeks saat 10:23 itibariyle 52.845 (+92) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 248 milyon TL.

Euro/Dolar şu sıra 1.3640 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5350/1.5390 düzeyinde.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.26 ile dünkü kapanış seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir